Borotba: Solidaritet mellem arbejdende mennesker i Ukraine kan stoppe udplyndringen og mordene

Den antifascistiske og  revolutionære ukrainske venstrefløjsorganisation Borotba (’Kamp’) slås for enhed mellem alle arbejdende ukrainere imod fascisme og reaktion, og imod både ukrainsk højrenationalisme og storrussisk nationalisme, der splitter langs nationale og etniske linjer. Borotbas medlemmer blev drevet i eksil eller tvunget under jorden af det nuværende Kiev-regime – og rammes af det nyligt vedtagne forbud mod kommunistiske organisationer og virksomhed

Det følgende er deres 1. maj udtalelse Borotba lykønsker alle ukrainere på Arbejdernes Internationale Kampdag

Plakat opsat illegalt i Odessa den 29. april, der opfordrer til at vælte det nuværende regime – og mindes ofrene for den fascistiske massakre i en fagforeningsbygning i Odessa den 2. maj 2014

 

For ikke så længe siden opfattede vi 1. maj som en start på grillsæsonen med en rituel march under det røde flag og som tid til fester med vennerne. Nu er det en dag ladet med ny betydning for os.

Ukraine ligger i ruiner. Donbass bløder, fabrikker lukker, lysene år stadig oftere ud i byerne, folk har mistet deres arbejde og opsparinger, pensionisterne har knap til overlevelse. På et enkelt år er landet forvandlet fra en fattig europæisk magt til en forarmet og tilbagestående krigshærget koloni. Nu kan ukrainerne kun misundes med hensyn til levestandard og livskvalitet af de allermest undertrykte afrikanske lande.

Dette er alt sammen sket lige for øjene, og virkeligheden har overgået selv de vildeste negative spådomme og forventinger.

Nu

Vi bliver bestjålet: Rentesatserne er steget til mere end det tredobbelte,  vores møntfod   Hryvnia er faldet til mindre end en tredjedel, lønninger og pensioner reguleres ikke, så IMF er tilfreds, skatterne er fordoblet.

Vi bliver dræbt:Tabene blandt soldater og civile ved kampene  overgår den sovjetiske hærs tab på ti år i Afghanistan; millioner er blevet flygtninge, har mistet deres hjem og ejendom. Den 2. maj, på årsdagen for tragedien i Odessa, mindes vi dem, som gav deres liv i forsvaret af deres ret til sandhed og retfærdighed.

Vi gøres tavse: Den ny regering har udløst politisk terror og dræber journalister og politikere, som vover at være uenige med deres ”europæiske” herskere. De som ikke har villet eller kunnet tage til udlandet er blevet smidt i fængsel, hvor de er blevet udsat for tortur og blevet dræbt uden rettergang.

Vi forbydes:  Den lov, som forbyder kommunistisk ideology efterlader ingen tvivl om, hvem der er kommet til magten og hvilken slags “demokrati”, derv enter os. Antikommunisme er et af fascismens kendetegn.

Vi bliver fyldt med løgn: Den hadske atmosfære i medierne forvrænger folks bevidsthed, journalister er blevet krigspropagandister, og vil aldrig være i stand til at skrive eller tale sandhed, efter uigenkaldelige forandringer i sindet og ødelæggelse af personligheden. I en tid hvor det at fortælle sandheden er livstruende foretrækker mange at tie eller forlade Ukraine.

Hvad må der gores?

I dag er 1. maj igen en kampdag. Den eneste måde at stoppe fattigdom og terror på er solidaritet.

Solidaritet mellem alle arbejdende mennesker i Ukraine, fra minearbejderne i Pavlograd, lærerne i Kiev, arbejderne i Kharkov, sålarbejderne i Dniepr, skibsbyggerne og havnearbejderne ved Sortehavet, bønder i Podolia og Galicien vil sammen med Donbass’ minearbejdere og militser sætte en stopper for plyndringen og morderne, og vil sætte Ukraine tilbage på udviklingens, demokratiets og socialismens vej.

Borotba appellerer til alle ukrainere, som er trætte af at vente og ønsker at handle:


– Producer og spred løbesedler hver eneste dag (har du brug for hjælp, så kontakt os) – begynd med en enkelt løbeseddel om dagen

-  Lav anonyme konti på de sociale medier og lav propaganda dér

–  Mal graffiti på gaderne i din by

– Diskuter med familie og venner, fortæl om arbejdeprotesterne i  Ukraine og solidaritetsaktionerne i udlandet

-  Anvend sikkerhedsforskrifter, oplys aldrig dine virkelige data i propagandaarbejdet, gør brug af den anonyme internet-browser TOR

– Tag del i alle de sociale protester: minearbejdere, Tjernobyl, arbejdere, lærere, investorer berøvet deres opsparing, soldatermødrenes protester, de er alle dele af det ukrainske folk, der er alle vores allierede

– Fortæl om dit arbejde på Borotbas webside, vi må vise, at Ukraine kæmper og inspirere andre.

 

Videre til sejren!

Originalartikel

Union Borotba congratulates all Ukrainians on International Workers’ Day

Oversat af Kommunistisk Politik efter Greg Butterfields engelske oversættelse

En række venstreorienterede og kommunistiske organisationer har indkaldt til en konference den 8. maj 2015 for at udvikle analysen og forstærke kampen mod fascisme, nazisme, kapitalisme og imperialisme – Se

International Solidarity Forum: “Anti-fascism, Internationalism and Solidarity,” Lugansk, May 8, 2015

Se på engelsk

Borotbas Hvidbog om det ekstreme højre ved magten

Se også


Ukraine blacklister lande der vil fejre sejren over nazismen

Netavisen 10. april 2015

100 år efter starten på 1. verdenskrig: Hænderne væk fra Ukraine!
Netavisen 2. juli 2014

Situationen i Ukraine: Nazister ved magten

Netavisen 5. maj 2014

 

Netavisen 2. maj 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne