Danmark er i permanent krig: Gør oprør


1. maj tale af Ron Ridenour, nedskrevet version

Ron Ridenour taler på Rød 1. maj i Odense

4950 dage har Danmark været i krig, og så mange dage har de seje fredsvagter stået foran krigsmagernes hovedbygning i København, hvor politikkerne tager beslutninger om krigshandlinger.

I 13 år har Danmarks politikkere været lakajer for imperialismens Big Daddy USA. Imperialisme er hvad nogen kalder globalisering: Storkapitalens udvidelse af sin økonomiske profit, væksten over alt på hele kloden.

Danmark har været med til at afsætte nationale regeringer (regimeskift), hvor lederne ikke ønsker at USA-NATO-EU bestemmer over dem, og tager ressourcer fra dem.

Denne ”aktive udenrigspolitik”, som spindoktorerne i deres ”new speak” kalder det, har ført til, at Danmark er medskyldig i mord på ca. 3 millioner iraker (siden 1990), 100.000 afghanere (siden 2001), og hundredetusinder fra Syrien, eks-Jugoslavien, Libyen og andre lande i Afrika (Mali f. eks.).

Danmark har brugt ca. 30.000 lejesoldater (soldater som ikke er forpligtede til at tage i krig, og når de gør det frivilligt blev de betalt ekstra for at myrde). Mellem 60 og 80 er blevet dræbt (51 i Afghanistan og Irak og resten i eks-Jugoslavien). Mindst 41 har begået selvmord. Over 300 lejesoldater er blevet alvorligt sårede. Danske skatteborgere har betalt over 30 milliarder kroner for de aggressive krige uden at være blevet spurgt, dvs. udenom en demokratisk proces og ofte udenom eller imod FN.

Nu er der 13 F-16 kamp fly, adskillige helikoptere og kampvogne med ca. 1000 lejesoldater i Afghanistan og Irak, men også i Baltikum og Polen for at ”forhindre” Rusland i at invadere EU og NATO lande, påstår ”new speak” løgnerne. Enhver kan forstå at Rusland, med sit kapitalistiske partnerskab med vesten og meget færre våben, ikke kunne drømme om at invadere et medlem af NATO. Alle NATO regeringer ville straks ødelægge Rusland.

De rige våbensælgere og deres politikkere vil gerne bruge yderlige 30 mia. kroner til nye kampfly produceret i USA, droner produceret i USA og Israel, plus israelske kanoner. De danske krigsministre ved, at israelitiske våben er gode da de har været testet med effektivitet mod palæstinensere. En andet halv milliard vil krigsmagerne gerne bruge til cyberspace angreb. ”Politiken” skrev den 2. januar 2015 at politikkerne overvejer et muligt cyberspace angreb mod, for eksempel, ”Moskvas vandforsyning”. Det vil være en krigsforbrydelse og en folkemorderisk handling.

For nylig fik Danmarks politikkere deres ønskede mini 11. september. Med kun to mennesker dræbt af en vild mand—som var påvirket af danske mord på hans folk i Mellemøsten kan krigeriske IT firmaer få et milliard flere kroner til mere politistatsovervågning af alle os. Halleluja!

At gøre modstand er at skabe

På trods af magthavernes Goliateffekt har vi haft vores sejre. Med vores indignation, vores beslutsomhed og vores kroppe har vi stoppet eller mindsket deres krige og andre uretfærdigheder.

Mens vi fejrer arbejdernes klassekamp i dag fejrer Vietnameserne 40 året for sejren over USA’s folkemord imod dem sammen med Cambodja og Laos. Krigsmagerne dræbte ca. fem millioner mennesker, kun fordi USA ville bestemme over dem, og ville stjæle deres ressourcer lige som de forsætter med at gøre i dag i andre lande. Men de vandt ikke og deres krig blevstoppet før de ønskede det.

Vietnams øverste militære leder, General Vo Nguyen Giap, vidste at vores solidaritets- og fredskamp var betydningsfuld. Han sagde til historiker Stanley Karnow:

We were not strong enough to drive out a half million American troops, but that wasn’t our aim. Our intention was to break the will of the American government to continue the war.” The U.S. “second front” — consisting of millions of American civilians and GIs who expressed their opposition to an unjust war — helped bring it to an end”.

Nogle historikere mener at vores solidariske fasthed i USA og Europa, inklusive Danmark, forkortede krigen med måske to år.

For nylig så jeg filmen ”Selma” om de sorte folks kamp. Sammen med solidariske folk af anden farve kæmpede de for lige rettigheder, blandt andet bare den basale ret til at stemme og blive valgt som repræsentanter. Vi gik i lange marcher og praktiserede civil ulydighed og vi vandt de basale rettigheder. I dag er der en sortlødet præsident i USA. Han har ikke gjort noget anderledes end de hvide præsidenter i forhold til storkapitalen, men vores kamp har lagt et fundament så at en af os, en som Martin Luther King, kunne blive præsident.

Det sammen med kvindernes bevægelse for lige rettigheder og ligestilling. Den kamp har vi hovedsagligt vundet i mange lande. I dag er der en kvindelig statsminister, som er lige så slem som Obama, men der er basis for at en Ulla Røder kunne blivestatsminister.

På denne historiske dag lad os da huske danskernes egen stor sejr i 1960’erne da mange tusinder gik i lange marcher fra Holbæk til København, og i Sønderjylland til den tyske grænse. Kampagnen mod Atomvåben sikrede, at der ingen atomvåben er i dag på dansk jord (med Grønland som en undtagelse pga. de socialdemokratiske lederes løgn).

Vi må sejre igen. Retfærdighed og indignation er vores grundlæggende brændstof

Jeg nævnte Ulla Røder som en mulig statsminister fordi hun kæmpede fredens retfærdige sag effektiv, og med sine bare hænder. Sammen med to andre kvinder (Ellen Moxley og Angie Zelter) i den pacifistiske Trident Ploughshares organisation smadrede hun et atomvåben research laboratorium i Skotland i 1999. De tre forventede at blive anholdt. Overraskende nok blev de frifundet. Det var atomvåben (masse ødelæggelse våben) og det var set som ulovligt ifølge internationalt lov og etik.

Ulla gjorde noget lignede igen i Skotland i 2003, denne gang alene. Hun afrustede et Tornado kampfly og ventede på at blive anholdt. Hun er i den samme gruppe af beslutsomme danske aktivister, som Lars Grenå og Rune Eltard-Sørensen, som malede krigsforbryderne Anders Fogh Rasmussen og Per Stig Møller røde da de erklærede en ulovlig krig mod Irak.

Vi skal gøre som dem igen, mener jeg. Denne gang mod Thorning Smith.

Der er mange måde at gennemføre civil ulydighed. En person kan bryder ind hvor krigsmagerne mødes, som en ung kvindelig aktivist i Blockupy-Bevægelsen gjorde i Tyskland for nylig. Hun protesterede mod Den Europæiske Centralbanks diktatur. Der er en gruppe af fredsaktivister i USA som følger efter Henry Kissinger og Richard Cheney. De prøver at arrestere dem for deres krigsforbrydelser imod mange lande over mange år. Den slags af aktioner får meget opmærksomhed i medie og i folket.

Lad og danne en fredsbevægelse som handler effektivt. Lad os marchere og stoppe deres forbandede krige, deres demoraliserende terrorpolitik, deres racisme mod mørkhudede flygtninge, flygtniunge som de selv skaber med deres terrorkrige og økonomiske system baseret på tyveri.

Jeg er med i en nye fredsgruppe i København: Tid til Fred – aktiv mod krig. Vi lavede en kreativ aktionsdag for fred den 6.4, for planetens overlevelse, imod racisme og fascisme, imod statens terroristiske frygtpolitik, imod deres brug af tortur, og for sociale forhold for alle.

Aktionsdagen viste nye veje for antikrigsbevægelsen. Vi lavede mange foldere, løbesedler, en pjece, mange bannere og skilte og delte information ud til mange. Vi kombinerede aktiviteter flere steder i byen – et fredsløb hvor vi cyklede til symboler på krige, på den udemokratiske statsmagt og kapitalen; en traditionel gå ur gennem byen, og en mangfoldighedsmanifestation dagen igennem på Den røde plads ved Nørrebrohallen, omdannet til Fredens plads.

Vi vil lave flere aktioner på vejen til at danne en stor fredsbevægelse.

Jeg håber at der vil være interesse for aktioner som de nævnte ovenfor, aktioner som Greenpeace gør, som Ploughshares gør og som Kampagnen mod Atomvåben gjorde.

Stop Køb af Krigs Kamp Fly, droner og cyberspace angrebsteknologi!

Stop Danmarks krigsdeltagelse!

Tag vores suverænitet tilbage fra USA, NATO og EU!

Pjece af Ron Ridenour

DANMARK ER I KRIG – gør oprør
Oktober Forlag

Se også

Socialismen er fremtiden: 1. maj 2015 på Den røde Plads i Fælledparken
Fotoreportage Kommunistisk Politik

1.maj 2015: Nej til krigenes, de asociale reformers og skrumpedemokratiets regeringer
Klaus Riis’ tale for Arbejderpartiet Kommunisterne på Den røde Plads i Fælledparken 1. maj 2015

Billedreportage og video: 1. maj 2015 Aarhus
Fotoreportage Kommunistisk Politik

EU bestemmer efterhånden det meste – og blander sig i resten
Tale af Hans Hansen, medlem af Folkebevægelsen mod EU’s landsledelse, ved Rød 1. Maj,Munkemose i Odense 2015

Oktober Radio: Lyden af pladsen
(Uddrag af taler mm)

 

 

Netavisen 4. maj 2015

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater