Massemord ved EU’s grænser: EU-toppen og regeringerne har ansvaret


I weekenden druknede omkring 700 flygtninge og emigranter ved et af de værste skibsforlis i Middelhavet, da deres skib kæntrede og sank. Det skete i EU-farvand lidt syd for den italienske ø Lampedusa. Tilsyneladende var hovedparten uledsagede børn. Kun 28 blev reddet op i det tæt befærdede og intenst overvågede stykke hav.

Af Kommunistisk Politik

Middelhavet har længe været EU’s  gravkammer for uønskede flygtninge. Den ene katastrofe afløser den anden. Kun nye rekorder for massedød og hundreder af børneofre vækker nu anskrig og krav fra de borgerlige medier og ansvarlige politikere i kø ved håndvaskene om at der skal gøres noget.

Sådan har det været i årevis. Når katastrofens billeder falmer, sker  der ikke mere. De druknede glemmes  – indtil næste rekord. Sker der noget, så er det nye bevidste tiltag for at begrænse adgangen for flygtninge, som med sikkerhed vil føre til flere døde.

Sådanne nye tiltag er taget konstant. Ikke mindst med den stadige udbygning af det militære kystbevogtningsprogram Frontex.

Fra 1993 til 2006 døde hen ved 7000 mennesker i Middelhavet.

Se

Fort Europa har dræbt over 7000
Netavisen 20. juni 2006

I 2008 så en statús sådan ud

’Intet menneske er illegalt’ : Opdatering på Fort Europa

Kommunistisk Politik 2, 2008

Europaparlamentet vedtog den 18. juni 2008 det såkaldte hjemsendelsesdirektiv,  der kriminaliserer de mere end 12 milliioner papirløse emigranter i EU. Det blev derefter national lovgivning over det hele, og er en vigtig politisk og juridisk side af  Frontex og Fort Europa-politikken.

Se

Forsvar immigranternes og flygtningenes rettigheder
KPnetavisen 4. september 2012

I EU er emigrantstrømmen vokset til at ligne situation i USA med store indvandring over den mexicansk-amerikanske grænse, der reguleres op og ned i forhold til den amerikanske økonomisk tilstand. At krydse grænsen her har kostet tusindvis af menneskeliv.

Middelhavet er endnu dyrere i menneskeliv.

Siden  2008 er antallet døde  ved Fort Europas grænser bare vokset. De imperialistiske krige i mellemøsten og de økonomiske og sociale tilbageskridt, der er en direkte følge af dem og af den økonomiske verdenskrise siden 2007-08 har f.eks. efterladt 30 pct. af ungdommen  i de arabiske lande uden arbejde. Og uden noget der bare ligner en beskeden social sikring som den danske.

Netavisen 20. april 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne