Politifrit uni: Studerende fortsætter kampen for et frit og demokratisk universitet

Studenterbevægelsen Et andet universitet har indtaget vandrehallen på Aarhus Universitet. Det sker efter rektoratet onsdag eftermiddag fik politiet til at fjerne de stúderende fra rektoratets foyer, hvor de va i gang med at etablere en blokade.

Af Sille Kirketerp Berthelsen, studerende og aktivist i Et andet universitet

”Der bliver ikke noget møde,” forklarer tre studerende chefjuristen på Aarhus Universitet, ”Vi blokerer rektoratet nu.”

Kort efter åbner de tre dørene for deres medstuderende, som med bannere, sang og kampråb indtager rektoratet.

Tre studerende har aftalt et møde med universitetsledelsen. Ikke langt derfra står tredive medstuderende klar til at rykke ud. På behørig afstand af rektoratets indgang, står endnu en studerende bevæbnet med en telefonforbindelse til de tredive ventende.

”Vi er inde,” lyder det i telefonen, da de mødedelegerede bliver lukket ind bag rektoratets teknologiske barrikade bestående af et effektivt låsesystem.

Trusler om peberspray, detention og knipler rydder fredelig blokade

”De studerende skal helst være styret af lyst, kreativitet og rebelskhed,” sagde rektor, Brian Bech Nielsen, til de studerende fra Et andet universitet på et møde i januar.

Efterfølgende må han have fortrudt. I hvert fald reagerede ledelsen på Aarhus Universitet ved at tilkalde politiet, da studenterbevægelsen Et andet universitet trængte ind på rektoratet onsdag d. 15. april.

Selvom Et andet universitet på både Roskilde Universitet og Københavns Universitet lykkedes med at etablere blokader, som de fortsat opretholder, rykkede politiet ud til de studerende i Aarhus.

Ved politiets ankomst sad samtlige studerede og blokerede trappen til rektoratet.

Peberspray, knipler, detention, sigteler og anholdelser blev nævnt i en pærevælling, som mulige magtmidler betjente kunne tage i brug for at fjerne de blokerende studerende.

Blokaden på AU blev ryddet under 2 timer efter, at de studerende havde fået adgang.

Kampen fortsætter!

Men studenterbevægelsen opgiver ikke deres protester mod erhvervs- og topstyring på universiteterne, som man ellers kunne læse flere steder i pressen samme dag.

Kampen for at få trukket dimensioneringsplanen og fremdriftsreformen tager fortsat til. I samme øjeblik som blokaden var ryddet indtog bevægelsen vandrehallen, som befinder sig skråt overfor rektoratet.

Siden onsdag eftermiddag har en flok studerende haft deres base her, hvor de sover, spiser, læser og planlægger nye aktioner.

Det planlagte program med faglige oplæg, studiemiljø, morgenyoga og blokadebryllup, hvor man kan vie sig til universitetets ånd, vil blive gennemført i vandrehallen

Alle interesserede opfordres til at kigge forbi, uanset om man er studerende, ansat eller noget helt tredje.

Se også


Rektor på Aarhus Universitet sætter politi ind mod fredelige studerende

Netavisen 16. april 2015

Netavisen 18. april 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne