100 års udødelighed: David Rovics, Kristian von Svensson og Joe Hill i Oktober Bogbutik

 


Kristian von Svensson

Det er i år hundrede år siden, den amerikanske arbejderlegende Joe Hill blev henrettet – for sin revolutionære virksomhed med at organisere arbejderklassen, og ikke for de falske anklager for mord, han dømtes for.

Den svenskfødte Joe Hill var også en grundlægger af den amerikanske arbejdersangtradition, som Woody Guthrie og mange andre har fulgt op.

Et svensk-amerikansk makkerpar, der er solidt plantet i denne musikalske tradition og i traditionen for politisk aktivisme, turnerer i hundredåret med Joe Hills og egne sange i Skandinavien: Kristian von Svensson og David Rovics.

Den 10. april var turen kommet til Oktober Bogbutik i København – og det var en STOR oplevelse.

Kristian Svensson sang egne sange og sange af Joe Hill med en stemme og et spil som de største svenske visesangere . Skarpe sange om de fattige mod de rige og med megen humor tilsat.


David Rovics

David Rovics er også i særklasse. Hans historiefortælling undervejs om Joe Hill og om den tids – og nutidens – klassekamp i USA var spændende og gribende at høre.

Det store publikum, som sad tæt i hele rummet, klappede så længe og begejstret, at begge måtte op og spille ekstranumre.

Se også

Joe Hills testamente: Sørg ikke – Organisér!
Kommunistisk Politik 4, 1998

11. april 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne