Dansk nødhjælp til Kobane strandet i Tyrkiet

Pressemeddelelse
Kobane Støttefond Danmark

Nødhjælpen, som byrådsmedlem i Furesø, Deniz Celal Kilic og Kobane Støttefond i Danmark har indsamlet til Kobane og sendt afsted med en lastbil, har nu i snart 2 uger været tilbageholdt ved den tyrkiske grænse.

De tyrkiske myndigheder har indtil videre skabt mange problemer og vil ikke lade hjælpen komme videre til de mange Kobane-flygtninge, der lige nu befinder sig i Tyrkiet og særligt i byen Suruc tæt på Kobane.

– Dette er usmageligt. Nødhjælp til de nødlidende flygtninge kan ikke nå frem, fordi den tyrkiske regering politiserer nødhjælpen. De kræver, at hjælpen afleveres til de tyrkiske myndigheder. Og vi ved fra tidligere, at hjælpen ikke når frem til dem, det er tiltænkt, hvis først den overtages af de tyrkiske myndigheder
, udtaler talsmand for Kobane Støttefond Daniel Madsen.

Kobane Støttefond og herboende kurdere appellerer til den danske udenrigsminister om at tage sig af sagen omgående og sørge for, at den danske nødhjælp når frem til Kobane.

Sammen med hjælpen fra Danmark venter yderligere 5 lastbiler fyldt med nødhjælp til Kobane lige nu ved den tyrkiske grænse. Vi finder det tankevækkende og usmageligt at selv nødhjælpen til de kurdiske flygtninge anses som et problem af tyrkiske myndigheder.

Det er vigtigt at nævne, at Dansk Røde Kors ligeledes nægtes adgang af tyrkiske myndigheder i forhold til at komme ind i Kobane for at yde humanitær bistand.

Vi opfordrer verdenssamfundet til at gribe ind og udvise solidaritet med det kurdiske folk, der er i nød.

Kobane Støttefond

Event tirsdag den 7. april kl. 8

Vigtig besked til den danske udenrigsminister Martin Lidegaard:
‘Tag dig af sagen og sørg for den danske nødhjælp når frem’

Facebook: Kobane Støttefonf

Mail: kobanestottefond@gmail.com

Netavisen 4. april 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne