FN-rapport: Jorden lider snart af vandmangel

En ny FN-rapport kommer med voldsomt alarmerende analyseresultater, som viser, at efterspørgslen efter vand om et par årtier vil overstige de tilgængelige resurser med 40 pct., hvis dagens vandforbrug fortsætter med at vokse i det nuværende tempo. Problemerne skyldes bl.a. forurening, industriens kæmpeforbrug og privatiseringen af vandressourcerne.

En femtedel af verdens grundvandsresurser er allerede overudnyttet. Mere end halvdelen af Jordens befolkning får sit drikkevand fra grundvandskilder.

Ifølge rapporten er de store skurke i regnskabet USA, Indien, Mellemøsten og dele af Kina, hvor vandforbruget forvaltes ubæredygtigt. Industrien forurener grundvandet og vand bruges f.eks. til fracking i stor stil.

På samme tid gøres de tilgængelige vandressourcer til et privilegie for de rige. I mange lande privatiseres vandet i stigende grad og befolkningen er tvunget til at købe drikkevand på flaske fra firmaer som Nestlé.

Truslen mod Danmarks grundvand er netop behandlet i en rapport fra NOAH.

Umiddelbar global aktion er nødvendig for at hindre en vandkatastrofe, siger FN.

Læs mere her

FN advarer om vandkrise i ny rapport
NRK (norsk) 22. marts 2015

Skifergas i Nordjylland truer grundvand og sundhed
Organic ToDay 12. marts 2015

Læs også

Irsk oprør: No, no, – we won’t pay!
Netavisen 4. november 2014

Vand er en menneskeret : Kamp mod privatisering føres mange steder
Netavisen 17. juli 2014

USA og EU: Pres på for flere fossile brændstoffer
Netavisen 25. juni 2014

Netavisen 23. marts 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne