Unge europæeres tillid til EU styrter ned       

Af Folkebevægelsen mod EU

Europæere mellem 15 og 24 år har ikke den store tillid til EU, og flere og flere unge europæere så hellere, at deres respektive lande stod uden for EU, viser nye tal fra Eurostat.


Rina Ronja Kari taler på fredsfestival i Aarhus mod EU’s militarisering

Ifølge helt nye tal mister flere og flere unge mennesker fra hele Europa tilliden til EU-projektet.

Samtidig føler et stigende antal unge, at deres lande ville være bedre tjent ved at stå uden for EU-samarbejdet.

Det et de overordnede konklusioner, man kan drage på baggrund af helt nye tal og undersøgelser fra EU’s eget statistikkontor Eurostat.

Unge europæeres tillid til EU er dalet med godt og vel 20 procent fra 2004 til 2014, så det nu er under halvdelen af de adspurgte europæere mellemm 15-24 år, der føler, de har tillid til EU.

Antallet af unge, der foretrækker at stå uden for unionen, er steget i næsten alle medlemslande. Størst er modstanden i Grækenland, men også i Sverige, England og Italien er det op mod halvdelen af de adspurgte unge, der ønsker at deres lande forlader EU.

Blandt forklaringerne til den dalende tillid til EU blandt unge europæere troner især den skyhøje ungdomsarbejdsløshed op.

Især unge sydeuropæere må se sig hensat til arbejdsløshedskøer i stedet for kontorer og byggepladser på grund af EU’s nedskæringspolitik.

Læs mere om tallene hos The Economist her.

 

Netavisen 16. marts 2015

 

 

 

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne