Lærere indkalder til demonstration: Udlicitering uden overenskomst

Odense den 25. marts: Hotel H.C. Andersen kl. 16 og Rådhuset kl.16.30

Danskundervisningen af flygtninge og indvandrere er i de seneste år blevet udsat for udlicitering i en række kommuner. Et voldsomt pres på udgiften og dermed kvaliteten har været resultatet.I Odense presser kommunen nu citronen yderligere ved at indbyde firmaet UCPlus til at byde på opgaven – et firma der nægter at indgå overenskomst med Uddannelsesforbundet.

Danskundervisningen af flygtninge og indvandrere er i de seneste år blevet udsat for udlicitering i en række kommuner. Et voldsomt pres på udgiften og dermed kvaliteten har været resultatet. I Aarhus blev undervisningen f.eks. beskåret med 30 % ved den seneste udlicitering, der gik til Dansk Flygtningehjælp, der kører som et helt kommercielt og benhårdt firma.

Dansk Flygtningehjælp har i dag vundet udliciteringerne i 13 danske kommuner, bl.a. i Odense.

Udliciteringerne har generelt betydet fyringer og et yderst presset arbejdsmiljø.

I Odense har undervisningen af flygtninge og indvandrere således været ‘konkurrenceudsat’ gennem flere år, og ved den seneste udbudsrunde har kommunen også indbudt firmaet UCPlus – et firma der nægter at indgå overenskomst med uddannelsesforbundet.

Uddannelsesforbundet har sammen med andre lærerorganisationer en blokade mod UCplus af denne grund. Godkendelsen er på den baggrund en stor provokation og en metode til at lægge pres på konkurrencen om at komme med et endnu ringere og billigere bud på arbejdet.
Uddannelsesforbundet indkalder til demonstration onsdag den 25. marts 2015 foran Rådhuset i Odense.

De skriver i indkaldelsen:

Vi mødes kl. 16 ved Hotel H.C. Andersen og går sammen til Flakhaven foran Rådhuset, hvor der demonstreres fra kl. 16.30. Der vil være taler og musik, og demonstrationen ventes at slutte ca. kl. 18.

Vi håber, at andre lærergrupper i Uddannelsesforbundet også vil møde op.

 

Netavisen 11. marts 2015

 

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne