Kvindernes Internationale Kampdag: Oktober Bogcafé, København


Kvindernes Internationale Kampdag blev markeret med et vellykket aftenarrangement lørdag i Oktober Bogcafé i København Der var flot ny musik om kvinder og kvindekamp  og en flammende tale af Dorte Grenaa.


Dorte Grenaa taler

Programmet bød på ’stærke kvinder, unge og ældre, med noget på hjerte’, som Lisbet Bonde fra Oktober Støttekreds introducerede det med. Og så gik det slag i slag.

Det var næsten-debut for duoen Cynthia og Cindy. Først anden gang, de optrådte foran et publikum, og både med egne og andres sange om unge piger af i dag – f.eks. om det lammende skønhedsideal, de påduttes af en gigantindustri, det er svært at modstå.


Cynthia & Cindy (th)

Cynthia Neerbek er en glimrende sanger med et stort potentiale. Hun kan skrive tekster, der giver mening – og Cindy (Linda) Olsen lave fængende musik til dem.

Dorte Grenaa, veteran fra kvindebevægelsen og medlem af Arbejderpartiet Kommunisterne, holdt 8. marts-talen, med indlagte videoklip. Hun trak de aktuelle krav på fire grundlæggende områder, som den internationale kvindekampdag rejste fra sin indstiftelse i København i 1910 op.

Hun påviste at de ikke har mistet aktualitet. For det er det samme system, kvinderne lever under, og kvindeundertrykkelsen fortsætter med.

Derfor vokser kvindekampen over hele verden igen.

Se

8.marts 2015: Levende bevis på den voksende kvindekamp verden over


Elona Planman

Den intense aften sluttede med en lille koncert med den svenske sanger og sangskriver Elona Planman. Hun bliver stadig bedre og fremfører sine egne tekster om verden af i dag og ikke mindst kvindernes situation med stor styrke og autoritet. Til eget akkompagnement med en udtryksfuld mundharmonika og guitar – som en ung kvindelig Dylan.

Et begejstret publikum forlangte ekstranumre – og kvitterede med stort bifald til alle de unge og ældre og stærke kvinder, der trådte op , og for arrangementet.

Oktober Radio: 8. marts i Oktober Bogcafé
Cynthia og Cindy & Dorte Grenaas tale

Se også

Disse krav rejser vi 8. marts 2015
Arbejderpartiet Kommunisterne, Kvindeudvalget

Netavisen 8. marts 2015Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne