Censur og ytringsfrihed: Udstilling om det fascistiske mordbrandattentat i Odessa stoppet af Helsingborgs borgmester


Borgerlig censur mod udstilling om det fascistiske mordbrandattentat som i maj 2014 kostede 42 mennesker livet i Odessa, Ukraine


Af Interpres

Den fascistiske brandmassakre i Odessa, Ukraine, 2. maj 2014, hvor 42 blev brændt ihjel i et attentat mod en fagforeningsbygning

De borgerlige og socialdemokratiske politikere og redaktører i  Danmark såvel som Sverige har  travlt med erklære sig som “ytringsfrihedens forsvarere” , især efter det individuelle terrorattentat mod Lars Vilks ;den højreliberale forkæmper for retten til at “forhåne, spotte og lattergøre”  muslimer ved at at fremstille den semitiske profet Muhammed som “terrorist” eller “rondellhund” (you name it).

Men hykleriet blev allerede  afsløret for ni år siden da  Jyllandspostens kulturredaktør Flemming Rose blev “sparket  ud af redaktionslokalerne” efter at have lovet at trykke andre “karikaturtegninger” end de med Muhammed ” som hovedmotiv.

Det skete i et interview på CNNs program “Good Morning America” den 8.februar 2006. Dagen efter suspenderede JP “terrorkarikatur”-redaktør Rose.

Hykleriet afsløres hver eneste dag.

Også idag . . . . . . . . . . .

Det sker i et debatindlæg i Sveriges største avis Aftonbladet hvor blandt andre forfatteren og filminstruktøren Maj Wechselmann protesterer mod, hvad der kaldes et ”Urimeligt angreb på yttringsfriheden ”.

En udstilling om et fascistisk mordbrandsattentat i Ukrainske Odessa, som skulle vises på byens hovedbibliotek, blev stoppet efter direkte ordre fra den borgerlige borgmester Peter Danielsson (M).

Se

Moderat stoppade bilder från Odessa

Originalartikel hos Interpres her

Se også

Folkebevægelsen mod Nazisme: Tale foran den ukrainske ambassade 8. maj 2014

Netavisen 8. maj 2014


Ytringsfrihed for nazister: Lars Vilks, Dan Park og Co.

Netavisen 17. februar 2015

Netavisen 22. februar 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne