Har ukrainerne ret at forsvare sig mod udenlandsk støttet fascistisk terror og statskup?

Af interpres

Oprørsstyrkerne, der forsvarer Donbass-området mod Kievs militær og fascistiske bander, har fremgang på slagmarken

 

Overskriften er et centralt spørgsmål, som det er nødvendig besvare for at sikre en folkelig demokratisk udvikling i landet som amerikansk såvel som europæisk (tysk, dansk såvel som russisk) kapitalisme nu har ført til afgrundens rand.

Den brutale virkelighed i KAPITALISMENS UKRAINE  er klasseforskelle af amerikanske dimensioner og omfattende kapitalistisk korruption, mens arbejderklassen og folket kæmper med udbredt  massearbejdsløshed og fattigdom.  Prostitution og hjemløshed er udbredt ligesom masseudvandringen.

Den ukrainske stat er fallit, og de skattedollar som Obama-regeringen, på de amerikanske skatteyderes regning har udbetalt til Kiev-regimet som  lån uden sikkerhed går til at føre krig mod landets opposition. Den USA-støttede borgerkrig som officielt har kostet omkring fem tusind mennesker livet, og tvungen en million på flugt, har ført Ukraine på afgrundens rand. (Det reelle antal dræbte er langt større: Ifølge tyske sikkerhedskilder kan det være mere end 50.000)

Det økonomiske sammenbrud har græske dimensioner.  Torsdag den 5. februar faldt kursen på den ukrainske krone; hryvnia med 44% mot dollar.  Kursen faldt til 24 ukrainske kroner  per dollar. For bare nogle måneder siden regnede man med at en kurs dyrere end  13 “kroner” for en dollar ville gøre at landet ude af stand til at betale for den nødvendige import .  

Den 29.januar sendte IMF en delegation til Kiev for at fastslå betingelser for et lån på 17 milliarder dollar, men Kiev-regimet krævede lån for yderligere 15 milliarder for at forhindre en statsbankerot.

I realiteten er det rige industri-og landbrugsland finansielt fallit. Og holdes nu i live  ved kunstig åndedræt. Selv hvis IMF idag skulle sende 32 milliarder dollar til Kiev uden sikkerhed, vil pengene hurtigt blive brændt af.

Nytårsdag 2014 fik Ukraine et lån  3 milliarder dollar af Rusland på betingelse af at landets gæld ikke løb op over 60% af BNP. Ukraines gæld løber nu op i 90% af BNP som hver eneste dag falder.  I realiteten har Rusland derfor ret til at kræve lånet tilbagebetalt umiddelbart.

Det USA-støttede marionetregime i Kiev har indtil nu været i stand til at skjule for dets udenlandske bagmænd i USA og  Europa, at de hverken er i stand til at regere landet økonomisk eller at løse konflikten med oppostionen som både tæller, kommunister, jøder og de russisktalende ukrainere.

Kiev-regimets ledere Arsenij Jatsenjuk og Petro Porosjenko har forsøgt at løse landets store politisk og økonomiske problemer ved at forvandle  landets industrielle hjerteland; Donbass til en rygende ruin.  Denne fascistiske kurs  har lidt nederlag.

Det forstår Tysklands Angela Merkel,  som frygter en militær fiasko for regimet i Kiev. Derfor rejste hun og Frankrigs president François Hollande fredag til Moskva for at få hjælp af Putin til at “redde” Ukraine fra at blive et nyt europæisk Syrien, Libyen  eller Irak.  

Det skete uden repræsentanter for den ukrainske opposition og oprørerne, som nu er igang med at knuse det liberal-fascistiske regimes planer om at løse den ukrainske kapitalismes krise ved med vold og terror for at tvinge arbejderklassen til at betale krisen og give  “prorusserne”, kommunister og jøder og naturligvis den stygge ulv i Kreml – Putin – skylden for kapitalismens krise og den ukrainske elendighed.

Fredsforhandlinger uden de ukrainske oprørere: Den pludselige snak om “fredsforhandlinger” (uden oprørerne) og “diplomatiske løsninger” kommer nu, fordi Kiev-regimet er igang med at føre Ukraine ud over afgrunden.

Kiev-juntaens militære nederlag ved Debaltsevo

På trods af Minsk-våbenhvileaftalen i september indledte Kiev-regimet en militær offensiv for at jage oprørerne  væk fra lufthavnen  i Donetsk. Det lykkedes ikke Kiev-juntaen og de fascistiske frikorps, inklusive berygtede terrorister fra Tjetjenien, at indtage Donetsk-lufthavnen.

Efter Minsk-våbenhvilen i september omgrupperede oprørsstyrkerne sig hurtigt for at kunne forsvare deres positioner for at imødegå nye militære angreb fra Kiev- juntaen. Blandt andet derfor blev regimets angreb slået tilbage af oprørerne, som nu er i offensiven.

I begyndelsen af februar led Kiev-styrkene store tab ved byen Debaltsevo nord for Donetsk. De siste nyheder fra den front er at flere end  syv tusind (7.000) regeringssoldater nu er omringet af oprørsstyrkerne.

Netavisen 10. februuar 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne