Emil Olsen 3F Ungdom: Gå til kamp mod de rigtige problemer

Af Emil Olsen, formand for 3F Ungdom

Tale ved Aarhus for Mangfoldigheds demonstration d. 26. januar 2015

Det er ikke muslimer der er årsagen til, at vores arbejdspladser er fyldt med billig udenlandsk arbejdskraft. Det er lige præcist det som er kernen for den farlige udvikling vi står midt i. Det er det politiske system som baner vejen for disse grupper og når vi som arbejdere føler os forrådte af dem som vi har sat vores lid til i folketinget, de traditionelle arbejderpartier ja så har historien lært os, at folk har nemt ved at hoppe over i den modsatte grøft.

 Foto: Emil Olsen, formand for 3F Ungdom taler ved demonstration i Aarhus

Jeg vil sådan set godt starte med at sige, jeg faktisk er lidt ked af at skulle tale til sådan en demonstration som den vi er her for i dag.

Jeg synes det er ærgerligt, at vi mennesker ikke har lært af historien. Jeg synes det er ærgerligt, at vi i 2015 ikke er blevet klogere. Ikke mindst synes jeg det er ærgerligt det der med, at udpege nogen befolkningsgrupper, for så at give dem skylden på alverdens af de ulyksaligheder vi bliver ramt af, af helt andre årsager.

Når det er sagt så vil jeg til enhver tid stille mig til rådighed for at markere, at vi altså ikke acceptere det menneskesyn som de her bevægelser som Pegida og andre lignende står for.

Det er en meget farlig tendens vi oplever i disse dage, ikke bare i Danmark men faktisk i hele Europa. Man siger gerne at historien ikke vil gentage sig, men kære venner det vi oplever i disse dage, ligner utrolig meget det som skete i selv samme region i 20erne og 30erne.

Vi ser Racistiske og fascistiske partier vokse i hele Europa. Vi ser en Union som EU økonomisk støtte et fascistisk kup i Ukraine. Vi ser hver dag hvordan fjernsynet, aviser ja hver gang jeg åbner min Facebook bliver man overdynget med racistiske statusopdateringer som kun hælder benzin på det bål som de her mennesker sidder rundt om!

Ja selv partierne på Christiansborg ser ud til at have en konkurrence om hvem som kan komme med de hårdeste udtalelser når det handler om vores venner og kollegaer med udenlandsk herkomst.

Det står altså ret så skidt til, og vi har en forpligtigelse for at stoppe det. Det gør vi bla. Ved at møde så talstærkt op i dag. Men vi skal altså også kigge indad. Vi har som fagbevægelse, en helt særlig forpligtigelse.

Jeg mener at fagbevægelsen er en af de vigtigste repræsentanter for arbejderklassen og Vi skal blive bedre til at lede frustrationen som er helt berettiget hen på de rigtige problemer. Kun sådan, kan vi komme fremmedhad og disse organisationer til livs!

Jeg kan godt forstå, at folk er bange og mange lever i frygt for hvordan fremtiden den kommer til at se ud. I generationer har vi født vores børn velvidende om, at deres liv og tilværelse vil blive en lille smule bedre end den som forældrene havde.

I dag når vi føder vores børn ser deres liv og tilværelse ud til, at i morgen bliver værre end i går! Folk bliver presset og Hele den højredrejning vi oplever skyldes utryghed som vores kollegaer har på arbejdspladserne, i frygt for at blive fyret.

Har når man er arbejdsløs, har når man som ung ikke kan finde sig en lærerplads, for at komme i gang med en uddannelse eller man har som mor for at kunne sikre sine børn en god opvækst.

Lige præcis her, skal vi altså blive klare i vores udmeldinger. For det er altså ikke de, af vores venner som interessere sig for Islam der har smidt over 50.000 mennesker ud af dagpenge systemmet.

Det er ikke muslimer der er årsagen til, at vores arbejdspladser er fyldt med billig udenlandsk arbejdskraft. Det er lige præcist det som er kernen for den farlige udvikling vi står midt i. det er det politiske system som baner vejen for disse grupper og når vi som arbejdere føler os forrådte af dem som vi har sat vores lid til i folketinget, de traditionelle arbejderpartier ja så har historien lært os, at folk har nemt ved at hoppe over i den modsatte grøft.

Vi må og skal vinde tilliden tilbage ved, at gå til kamp mod de rigtige problemer. Vi skal lede arbejderklassen, ud af denne politiske blindhed!

Se også

Demonstrationer for mangfoldighed – mod fremmedhad
Netavisen 31. januar 2015

Demonstrationer mod fremmedhad, racisme og for mangfoldighed – 19+26/1 2015
KPnetTV 27. januar 2015

 

Netavisen 3. februar 2015

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne