Ecuador: PCMLE’s 8. kongres – En kongres af enhed og sejr

Ecuadors Marxistisk-Leninistiske Kommunistiske Parti, PCMLE har afholdt sin 8. kongres – 50 år efter stiftelsen af partiet og med 50 års erfaringer i bagagen.

Den blev afholdt efter grundige forberedelser og diskussioner på alle niveauer i partiet og godkendte Centralkomiteens virksomhedsberetning, besluttede vedtægtsændringer, fastlagde de kommende års politik og valgte en ny CK.

I en udtalelse om kongressen heddet det blandt andet:

”Den politik, der blev vedtaget på PCMLEs ottende kongres, er et udtryk for anvendelsen af marxismen-leninismen på den konkrete situation og udviklingen af den politiske linje, en guide til handling.

De proletariske revolutionære tager ansvar for at gennemføre denne politik med initiativ og dristighed i arbejdet med at organisere arbejderklassen og dens allierede for at opbygge enhed i de sociale bevægelser og blandt venstreorienterede partier og organisationer.

De vil afsløre fejlagtige ideer som den såkaldte ’21. århundredes socialisme’ og ’borgerrevolutionerne’, trække en skillelinje til revisionisme og opportunisme og bekæmpe dem i de folkelige bevægelser, styrke de politiske protester og kampe og fremme processen med at akkumulere revolutionære kræfter til at en endelige slag for arbejderklassens overtagelse af magten.”

PCMLE er medlem af Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier CIPOML og adskillige partier deltog i den.  

Se også Arbejderpartiet Kommunisternes hilsen til kongressen

GREETINGS TO THE JUBILEE CONGRES OF THE MARXIST-LENINST COMMUNIST PARTY OF ECUADOR

PCMLEs hjemmeside

Netavisen 9. januar 2015

 

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne