Venskabsforeningen Danmark-DDF Korea: Protestér mod tvangsopløsning af sydkoreansk oppositionsparti


Sydkorea påberåber sig at have et demokratisk styre. Alligevel har forfatningsdomstolen erklæret det venstreorienterede parti United Progressive Party for ulovligt og frataget partiet dets 5 pladser i parlamentet.


Protestdemonstration foran Sydkoreas forfatningsdomstol, der ulovliggjorde oppositionspartiet United Progressive Party

Venskabsforeningen Danmark – Den Demokratiske Folkerepublik Korea udtaler hermed sin skarpeste fordømmelse af forbuddet imod og tvangsopløsningen af det sydkoreanske oppositionsparti United Progressive Party.

Opløsningen af partiet skete med en dom afsagt i den sydkoreanske forfatningsdomstol i Seoul i går. Samtidig blev det sydkoreanske venstrefløjsparti frataget sidste fem pladser i Sydkoreas parlament. Et parlamentsmedlem er allerede mistet, da han tidligere på året fik en politisk fængselsdom for påstået samarbejde med Nordkorea.

Begrundelsen for dommen bygger på anklager om, at partiets program er en skjult omskrivning af Nordkoreas Juche-orienterede politik om et uafhængigt og genforenet Korea. UPP blev i dommen beskyldt for at have til hensigt ”med voldelige midler at indføre et pro-nordkoreansk styre og forsøg på genforening med nordkoreansk socialisme som mål.”

UPP’s leder Lee Jong He kalder i en udtalelse dommen for åbning af endnu et mørkt kapitel i Sydkoreas historie i retning af genindførelse af diktatur. UPP partiet benægter påstanden om at ville indføre et ”nordkoreanske styre i Sydkorea” som nonsens. UPP ønsker derimod forsoning med broderfolket i den nordlige halvdel af Korea og ophør med Nord-Syd konfrontationen og USA’s indblanding i koreanske anliggender.

Vi finder det for værende fuldstændigt uacceptabelt, at det sydkoreanske såkaldte ”liberale demokrati” lukker munden på netop de kræfter, der arbejder for at stoppe den farlige konfrontation på den koreanske halvø.

Derfor opfordrer vi alle til at udtrykke en protest imod den politiske og udemokratiske dom om tvangsopløsning af United Progressive Party i Sydkorea og frarøvelsen af partiets pladser i Sydkoreas nationalforsamling. Denne opfordring er også rettet til den danske regering, der har særdeles tætte relationer til Sydkoreas regering og dermed gode muligheder for at påvirke den udemokratiske udvikling i landet.

20. december 2014

Venskabsforeningen Danmark-DDF Korea

Netavisen 22. december 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne