Fokus på Afrika: USA bekæmper ebola med czar og soldater

Af Paul Craig Roberts

USA’s strategi overfor ebola vækker mistanke om bagvedliggende motiver i flere retninger. Er der tale om en bevidst spredning af sygdommen som led i en test af vaccine eller behandling, en form for militær invasion i Vestafrika eller noget helt tredje. Deres fejl i forhold til bekæmpelsen af sygdommen er så graverende, at alene det virker foruroligende.

Offentligheden bliver konstant forsøgt beroliget med, at Ebola ikke er et problem i USA, men CNN kan rapportere, at USA har udnævnt en ebola Czar. Denne czar er ikke en lægefaglig person, men en advokat fra administrationen, der tidligere var stabschef for vicepræsident Biden. Ikke så sært at konspiationsteorier spreder sig hurtigere end ebola. Og så vidt vides, kan konspirationerne være sande.

Professor ved universitetet i Illinois Francis Boyle, der er ekspert i den amerikanske regerings falsknerier, minder os om, at Sierra Leone og Liberia, de to lande der er hårdest ramt af ebola, begge huser laboratorier for USA’s biologiske krigsførelse. Professor Boyle spørger, hvordan sygdommen, der først og fremmest er tilknyttet det ækvatoriale Congo, har nået Vestafrika tusindvis af kilometer borte.

Washingtons svar er i sig selv sært. Obama regimet sender 4000 soldater til Vestafrika for at bekæmpe ebola. Soldater har ingen form for træning eller udstyr til at nedkæmpe ebola. Hvorfor udsætte 4000 amerikanere for en epidemi? Denne tilsyneladende meningsløse beslutning har skabt mistanke om, at Washington udsætter sine tropper for ebola, for at kunne teste vacciner eller behandling på soldaterne.

Andre kommentatorer har bemærket at Vestafrika er et område med kinesiske investeringer. De spekulerer på, om Washinton bruger ebola som et dække for en besættelse af landene eller endda har sluppet sygdommen løs for at drive kineserne ud. Den nye afrika kommando blev netop skabt for at modgå Kinas økonomiske indtrængen i Afrika.

Inkompetancen i det amerikanske sundhedsvæsens svar på ebola giver disse teorier ben at gå på. Sande konspirationer findes til overflod. De der siger ”det er blot en konspirations teori” bør slå betydningen af konspiration op. Som en kommentator observerede, så er CDC’s (Center for sygdomskontrol og forebyggelse) svar på ebola for dumt til bare at være dumt.

CDC’s procedurer bygger på antagelser omkring ebola, der tilsyneladende ikke er korrekte set i forhold til den faktiske situation. En sygeplejerske, der passede den ebola patient i Dallas, der døde, fik grønt lys til at flyve med et passagerfly, selvom hun havde rapporteret til CDC, at hun havde symptomer på ebola. Hun udsatte 132 passager for en eventuel smitte og disse mennesker har siden været i kontakt med mange andre mennesker. Daily Mail har offentliggjort fotos af en amerikaner med et clipboard og uden beskyttelsesdragt, der indskriver sygeplejersken på flyet på vej til isolation på hospitalet.

USA’s sundhedsmyndigheder har ikke indført nogen form for karantæne på rejser til USA fra lande med sygdommen. USA’s flyselskaber fortsætter med at flyve til og fra smittefarlige områder på trods af risikoen for at bringe nye infektioner ind i landet.

Afrikanske lande arbejder langt mere effektivt end verdens dominerende supermagt. De har lukket grænser, forhindret lufttrafik og eftersøgt inficerede personer, og de der har været udsat fra smitte fra dem.

I stedet for at tage passende forholdsregler har Obamas regering udnævnt en ebola czar og sender 4000 soldater ind i områder, hvor sygdommen raser.

Ikke så sært at amerikanere ikke har tillid til deres regering.

Nu hvor republikanerne gerne vil privatisere og outsource alt, hvorfor så ikke lukke Washington og outsource styret af landet til en mere kompetent nation?

Note: Og så er der også dette synspunkt: Ebola fup: Skjult formål bag operationen

xxx

Oversat af Kommunistisk Politik fra

Obama fights ebola with czar and soldiers

Global Research 18.oktober 2014

For links til kilder se originalartiklen

Læs også

Ebola: US-patent på både sygdom og medicin
Netavisen 11. august 2014

Netavisen 19. oktober 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne