KPnetTV  tager hul på 5 nye år

Der var stort ryk-ind dagen igennem, da KPnetTV fejrede sine første fem år med venner og kammerater ved en reception i Oktober Bogcafe lørdag den 27. september – og med store planer og visioner for de næste fem

Fotos: Erling Skov Madsen

Kristian fra KPnetTV fortalte om erfaringer og visioner for de næste 5 år.

KPnetTV er en stor succes som et nyt medie i den revolutionære kamps tjeneste. Gennem de sidste fem år har det dokumenteret udviklingen af aktioner, arbejdskampe, lockouter, demonstrationer og manifestationer – af en kæmpende bevægelse og af dens kultur.

KPnetTV er blevet en vigtig modvægt til den borgerlige presses fortielser og har netop rundet 260.000 visninger.

Dens metode er simpelthen at lade de kæmpende og aktionerende selv komme til orde, og de mange enkeltindslag giver også billedet af en rig og mange-facetteret bevægelse i et unikt materiale, som ikke findes i andre medier.

Tingene gøres mere virkelige og der sættes ansigter og stemmer på menneskene: Det er af betydning i en verden hvor man fostres til skepsis til venstrefløj og kommunister, som KPnetTVs ankermand Kristian udtrykker det.

Bo Richardt fra FredsVagten ved Christiansborg og de to ‘gamle’ DKU-formænd Troels Riis Larsen og Cathrine Pedersen

’Reportager fra gaden’: Sådan lød overskriften fra starten og det er den grundlæggende vinkel, der er fastholdt og udviklet gennem de første fem år, hvor KPnetTV er gået fra at være et udpræget Københavner-foretagende til også at vise hvad der sker på Fyn og i Jylland i levende indslag.

Fem-års dagen blev markeret af mange venner og af organisationer og initiativer, som har haft glæde af KPnetTV og et samarbejde. Det var blandt andet FredsVagten ved Christiansborg, Boykot Israel, Stop Terrorkrigen og Oktober Støttekreds, og selvfølgelig var Arbejderpartiet Kommunisterne der også: internet TV-stationen er en del af partiets medievirksomhed.

Ikke mindst blev dagen fejret med kammerater fra DKU, Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund. DKU spillede en stor rolle da KPnetTV blev lanceret i forbindelse med klimatopmødet i 2009 –  med aktivister, fotografer og lyd – og gør det fortsat med nye unge.

Det var derfor ikke tilfældigt, at der ved receptionen blev vist en kvarter lang video med engelsk speak, som blev lavet tll og vist på den internationale antifacistiske og antiimperialistiske ungdomslejr i august i år i Tyrkiet, hvor en stribe danske unge deltog.

Videoen giver et godt billede af klassekampene i Danmark i disse år og ikke mindst af ungdommens kamp. Den illustrerer samtidig, hvordan KPnetTV har været på pletten som ingen andre medier.

Se hele videoen her

Struggles of the Danish Youth
KPnetTV

Der blev også vist eksempler på videoer fra kampene uden for København – i Århus og Odense.

KPnetTV finansieres gennem støttebidrag. Lotteriet ved receptionen indbragte over 3000 kr.

KPnetTVs planer for de næste fem år er stadig ambitiøse. Udover at fortsætte udviklingen af de landsdækkende reportager og arbejde videre med en global dækning, vil man prøve at bryde endnu et borgerligt mediemonopol, sagde Kristian i sit indlæg

Der er en plan om at udvikle debat-programmer, studie-programmer, analyse-programmer – der både kan trække historiske linjer og fremtidsperspektiver.

Hele Kristians indlæg kan høres på Oktober Radio her

(På den første del af optagelsen hører man bl.a. lydsiden fra klip fra KPnetTV’s første 5 år.  Ca. 26 minutter inde i udsendelsen fortæller Kristian fra KPnetTV om erfaringer og visioner.)

Netavisen 29. september 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne