’Rød’ og blå blok hånd i hånd i ny krig: Danmark bomber igen


Danmark deltager aktivt i den ny krig i Syrien og Irak med 7 kampfly.  Beslutningen er truffet samme dag, som krigsforbryderen Anders Fogh Rasmussen forlader NATO. Hans kriminelle politik i USA’s  og imperialismens tjeneste styrer fortsat  både NATO og Christiansborg.Fogh på vej ud – Thorning på vej i krig

Den danske statsminister og et stort folketingsflertal optrapper nu krigen i Syrien og Irak med et aktivt militært engagement. Helle Thorning-Schmidt har meddelt, at der vil blive sendt 7 F16-fly til Irak for at bombe Islamisk Stat.

Danmark skal derudover stille med soldater, der skal rådgive og træne irakiske og kurdiske sikkerhedsstyrker.

Kampflyene og de danske soldater er et led i ‘arbejdsdelingen’ inden for krigskoalitionen. Danmark uddenner pt ‘sikkerhedsstyrker’ i Afghanistan, og har tidligere uddannet irakisk politi.

Det støttes af hele blå blok – Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance – der som blok gerne vil have endnu flere fly og danske soldater på jorden. Det støttes også af det andet regeringsparti, de radikale, der gerne betegner sig som antimilitarister, men i praksis er med til det hele. Socialistisk Folkeparti er også med.

– Alle krigspartierne er på banen igen. Det er pinligt at se, hvordan den ene overbyder den anden i militarisme i luften, til vands og til lands, siger Klaus Riis, redaktør af APKs blad Kommunistisk Politik.

– Det er en ulovlig og folkeretsstridig krig, som USA og alliancen fører. Det ændrer en ’arbejdsdeling’, der begrænser de danske bombardementer til Irak ikke ved. Bombardementerne vil altid først og fremmest ramme civile, ligesom de brutale danske bombardementer i Libyen, der kostede hundreder af  de mænd, kvinder og børn livet, som man sagde skulle reddes fra Gadaffi.

Klaus Riis fortsætter:

-  Hverken ’rød’ eller blå blok har lært noget som helst af fiaskoerne i Afghanisten, Irak og Libyen. De ledende danske politikere tænker ikke på andet end at sikre sig anerkendelse og skulderklap fra USA. Det gavner våbenindustrien og deres karrierer internationalt, men det er dyrt for befolkningerne i de lande, hvor der føres krig.

– De millioner og atter millioner kroner de højteknologiske bomber koster , der kastes ned over de ulykkelige ramte lande og folk, tages fra de sociale budgetter, der stadig skæres ned  – fra skoler, uddannelse, ældrepleje, arbejdsløse osv.

– Antikrigsbevægelsen må for alvor på banen igen. Der er brug for at stoppe galskaben og trække Danmark ud også af den nye krig. Og der er brug for at stoppe indkøbet af de vanvittigt kostbare fly, der skal afløse F16-flyene og bruge pengene på velfærd i stedet for fly og bomber. De skal bruges i nye aggressionskrige.

Beslutningen om at lade Danmark deltage militært med kampfly i en ny krig kommer samme dag, som Anders Fogh Rasmussen forlader sin post som generalsekretær i NATO og overlader den til den tidligere socialdemokratiske norske statsminister Jens Stoltenberg. Dertil siger Klaus Riis:

– At krigsforbryderen Anders Fogh Rasmussen stopper som generalsekretær for NATO betyder ikke, at han skal forvente et sikkert otium. Krigsforbrydelser forældes aldrig, og Fogh Rasmussen har siden Irak-krigen føjet en hel stribe nye til, ikke mindst bombningerne af Libyen, der kostede mængder af uskyldige livet, ligesom bombardementerne i Syrien og Irak i den nye krig vil gøre det.

Se også

Enhedslisten og kurderne
Netavisen 26. september 2014

USA’s og den imperialistiske koalitions krig i Syrien indledt
Netavisen 23. september 2014

Danmark i ny krig: Det er faneme uhyggeligt!
Kommunistisk Politik 9, 2014

Terrorkrigen optrappes igen – Optrap kampen imod den !
Netavisen 11. september 2014

 

 

Netavisen 26. september 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne