Ridende politi overfalder antifascistisk demo i Malmø: Anklages for uhørt brutalitet

Det var politivold i stor skala, da beredent politi gik til angreb på en antifscistisk demonstration i Malmø mod det nazistiske Svenskernes Parti. Dansk politi var angiveligt også med. 5 demonstranter blev hårdt såret, mange kvæstet, da heste, biler, knipler og hunde urpovokeret blev sat ind. Det var kun et tilfælde, at ingen blev dræbt.

Politiet spredte systematiske løgne om at demonstranterne angreb med store brosten og ammoniak, og overfaldt ambulancepersonale. Det er nu blevet tunget til at trække dem tilbage. I Malmø og andre byer er protesterne mod Svenskenes Parti og politivolden fortsat. Svensk politi er på anklagebænken.

Opdateret 24./26. august 2014

Politiheste rider hen over blødende demonstranter

Svenskernes Parti er en voldelig terrorgruppe, der i år stod bag et blodigt knivangreb på den 8. marts-demonstration i Malmø. Gruppen får våbentræning i Ukraine.

Se

Nazistisk mordforsøg i Malmø: Gruppen netop kommet hjem fra Ukraine
Netavisen 10. marts 2014

Nu stiller de op til valg i Sverige søndag den 14. september, hvor der afholdes både rigsdags- og lokalvalg.

Svenskernes Parti håber på i lyset af Sverigesdemokraternes succes ved det seneste rigsdagsvalg og EU-parlamentsvalget at blive trukket med ind i nogle kommunalbestyrelser af den pågående højrebølge.

Naziorganisationer  i hele Europa vejrer morgenluft.

Denne gang gjorde svensk politi nazisternes beskidte arbejde, da det angreb  en demonstration på mere end 1500, hvoraf en del antifascistiske danskere.

Politiheste blev styret direkte ind i mængden og red hen over blødende antifascister.


Se billederne på twitter

Beredent politi rider hen over blødende demonstranter
Jesper Blomqvist

5 hårdt sårede blev kørt i ambulancer til Skånes Universitetssygehus, hvor politi afspærrede akutmodtagelsen Mnge andre sårede fik førstehjælp af andre demonstranter og søgte siden behandling

Se mere hos DN her

Til alt overmål kørte en politibil ind i demonstrationen og påkørte en deltager – og politiet gik til angreb på den med knipler

Se udtalelse fra Antifa Stockhiolm 25. august

AFA Stockholm: Uttalande efter polisens mordförsök i Limhamn

Se også udtalelsen fra læger, som deltog i demonstrationen

Socialistiska läkare: Polisens agerande i Limhamn äventyrade folks hälsa


Billedeserie med fotodokumentation på 202 fotos fra hele demoen hos Dan Stenberg Robles –

Se Dirty Dans Billedbog

 

Demonstrationen var indkaldt under parolerne ‘Svenskenes Parti ud af Malmø’ og ‘Bloker nazisterne’ – og ‘Antifascisme er selvforsvar’ !

Ifølge den svenske avis Aftonbladet deltog dansk politi i den voldelige aktion mod antifascisterne. Omkring 200 danske antifascister deltog i demonstrationen.

Se også beskrivelse af hændelsesforløbet i avisen Sydsvenskan her

Svensk politi spiller en dybt reaktionær rolle i den skærpede kamp mellem nazi og antifascister, der forsvarer demokrati og demokratiske rettigheder mod en velkendt fare. Og det danske politis rolle i begivenhederne må undersøges.

For at begrunde den kriminelle og uprovokerede politivold spredte politiet (dvs. ledelsen og talspersoner) i forbindelse med deres overfald grove og bevidste løgne om demonstranterne.

Politiet forsvarede i en officiel udtalelse deres uhørt voldelige adfærd med, at ‘der var kastet store brosten’ og ‘ammoniak’ imod dem, og at demonstranter havde angrebet ambulancepersonale. Begge dele var pure opspind.

Skånska Dagbladet skrev en sjælden skarp artikel om disse politiløgne.

Se

Polisens lögner om demonstranternas våld

Skånepolitiet brugte blandt andet højreekstremistiske websites til at sprede løgnene

Se

Polisen spred uppgifter på högersajt
Aftonbladet

På fotos og video fra stedet ses intet i denne retning, og politiet er nu tvunget til at indrømme nu, at det ikke var korrekt.

Se

Polisen erkänner att de spred felaktigheter
Kvällsposten

Mange steder i Sverige fortsætter protesterne mod Svenskernes Parti – nu suppleret med protester mod politivold mod antifascister.

Mandag aften fyldte malmøboere i aldre Davidhallstorget til en lysmanifestation ved politihovedkvarteret mod dets fremfærd. Taler efter taler vidnede om skrækoplevelser med politiet.

Se
Malmø: Lysmanifestation mod politivold
Skånskan (sv)

 

Politiet skal stilles til ansvar for volden på nazisternes vegne. Skåne mod racisme, der arrangerede demonstrationen, opfordrer til at politivolden dokumenteres.

Demonstrationen nåede sit mål: Det provokatoriske ’valgmøde’ kunne ikke gennemføres. Svenskernes Parti fik ikke udbredt sit kriminelle lort.

På trods af et overvældende og enormt kostbart politiopbud til beskyttelse af en lille flok nazister – i demokratiets navn.

I sidste ende er det et politisk svigt. Nazisterne nyder beskyttelse fra toppen af systemet.

Det er også et politisk ansvar: Forbud mod fascistiske og nazistiske organisationer og virksomhed er så aktuelt et krav som nogensinde siden 2. verdenskrig og den kriminelle nazismes historiske nederlag.

På bloggen Omintenu skriver en deltager om politibrutaliteten:

“Här sitter vi igen i chock och med ilska. Återigen har vi väntat utanför akuten, återigen har vi undrat om våra kamrater kommer vakna.

Precis som efter den 8 mars i år sitter vi här med tomheten. Återigen har nära vänner varit nära att dö. Återigen skallskador, alla dessa skallskador.

Men den här gången var det inte Svenskarnas partis medlemmar som väntade i mörka gator på att vi skulle komma. I dag var det polisen som valde att fortsätta arbetet som nazisterna påbörjade då de attackerade oss den 8 mars i år.

Den här gången var det inte knivar i våra ryggar, utan polishästarnas hovar och polisernas batonger i våra skallar och polisernas bussar över våra kroppar.

När nazister ur ett så kallat politiskt parti håller möte på ett av stadens torg är det tydligen helt OK att gripa, slå, rida över och köra på de som försöker överrösta nazisterna.

När nazister ur samma så kallade politiska parti sticker sina knivar i våra kroppar och sparkar och slår våra skallar då kallas det för ett bunkaslagsmål och de släpps samma kväll och får gå hem.”

Læs hele blogindlægget her

Sörj inte – Organisera dig


Se mere på facebook hos

Skåne mod racisme

Se om eventen her

Se også

Stueren fascisme?
Det antifascistiske tidsskrift Håndslag 3, 2014

Svensk politi giver nazister demo-tilladelse 1. maj
Netavisen 3. april 2014

No nazis
Håndslag 2, 2014

Netavisen 23. august 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne