Folkebevægelsen mod EU: Uacceptabelt, at EU igen giver million-støtte til at arbejdspladser flyttes ud af Danmark

Af Folkebevægelsen mod EU


Slagteriet i Faaborg lukkes og 400 bliver arbejdsløse. Lave K. Broch kalder det helt uacceptabelt at danske skatteydere gennem EU betaler for at skabe arbejdsløshed i Danmark

Ifølge avisen.dk den 13. august 2014 får slagterigiganten Danish Crown 50 millioner kroner i EU-støtte i forbindelse med at 250 arbejdspladser flyttes fra slagteriet i Faaborg – der lukkes – og til Storbritannien. Lukningen af slagteriet i Faaborg betyder, at over 400 job nedlægges i Danmark.

– Det er en skandale, at EU-midler igen er med til at flytte arbejdspladser fra Danmark og til andre EU-lande. Danske skatteydere betaler stor støtte til EU, som nu helt konkret bruges til at skabe arbejdsløshed i Faaborg på Fyn, udtaler Lave K. Broch, der er 1. suppleant til EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

– I Folkebevægelsen mod EU har vi tidligere taget lignende sager op over for EU-kommissionen. Denne sag er helt uacceptabel for os. EU’s penge – som kommer fra de danske skatteydere – skal ikke bruges til at skabe arbejdsløshed i Danmark, konkluderer Lave K. Broch.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Lave K. Broch: tlf. 28 92 21 27 eller e-mail: lave@broch.dk

Link til artiklen i avisen.dk: Klik her.

Læs også

Fuld udnyttelse af EUs indre marked og lønnedgang NU!
Netavisen 18. juni 2014

Danish Crown slagter arbejdspladser på Bornholm: Ønsker fuld udnyttelse af EUs indre marked og lønnedgang
Netavisen 28. maj 2014

Netavisen 14. august 2014