Solidaritet med Gaza: Fotoevent i Århus

Foto eventen ‘SAVE GAZA’ var organiseret af en gruppe unge palæstinensere, skrift og fredsdue stod kunstneren Hans Oldau Krull for og op til selve fotograferingen, blev der holdt taler af Asar fra Ramallah og Albert Hytteballe Pedersen. Digteren Yahya Hassan havde sikret økonomien bag eventen.


Tangkrogen 6. august 2014

Arrangørerne skrev på deres facebookside:

Denne event går ud på at sende en hilsen til Gaza. 67 års besættelse og 8 års ulovlig blokade af Gaza. Hvornår stopper det?

Det er på tide, at vi gør noget. Flere demonstrationer er blevet holdt landet rundt, og sådan skal det forsætte indtil bombningerne, massakren og mordet på civile stopper!

Den unge Asar fra Ramallah talte ud fra sin harme og frustration over Gazas døde børn, over bombardementerne der rammer de civile, over den vestlige verdens accept. ‘Vi skal blive ved med at kæmpe’. Og hun sluttede: “Man behøver ikke være muslim for at støtte Gaza – kun at være menneskelig”.

Alle aldersgrupper var repræsenteret i et mix af palæstinensere og danskere.

Mogens Overballe Pedersen var eventets anden taler. Han sagde bl.a.:

Alle har ret til et værdigt liv. Intet, absolut intet kan retfærdiggøre krig mod civile.

Det er os, der skal stoppe galskaben. Verdens samvittighed er ude på gaden.

Vores regering er optaget af konflikten i Ukraine og Rusland skal straffes med bål og brand. Oprustning og sanktioner og kamp mod de onde russere. Men Israel behandler de, som havde det bare deltaget i Melodi Grandprix med en uheldig sang.

‘Vi’ bebrejder de undertrykte palæstinensere, at de forsvarer sig, men vores regering er forstående overfor, at en af verdens bedst bevæbnede militærmagter bomber en omringet ghetto beboet af skoler, fodboldbaner, fiskehandlere, lægeklinikker, systuer, caféer, grønthandlere, biblioteker, skakklubber og børnehaver.

Palæstinenserne lever nu som hunde i deres eget land. Hvis de snerrer af militærstøvlerne, har deres herrer ret til at sparke, fængsle, torturere og dræbe dem.

Vi, der er her, er ikke antisemitter. Masser af jøder i hele verden er med i kampen for Palæstinas befrielse. Højrefløjen i Israel er i praksis antisemitter. De tror Israel kan overleve som en undertrykkende, racistisk stat.

De ødelægger ikke kun livet for palæstinenserne, de umuliggør også Israels fremtid.

Man siger, at Hamas er ekstreme og hadefulde, at Israel er nødt til at bombe dem, men hvis man ønsker et fredeligt og samarbejdsvilligt Hamas, en mere kompromissøgende palæstinensisk befolkning, så er det dummeste man kan gøre at slå deres gamle, kvinder og børn ihjel. Kun hvis man ønsker fortsat undertrykkelse, ikke stræben efter samtale, kompromis og fred, giver bombardementerne en tragisk mening.

Unge israelere under en demonstration i Jerusalem råbte ‘død over alle arabere’. I andre demonstrationer råbes der ‘død over alle jøder’.

Galskaben må stoppe. Død over hadet! Død over dæmoniseringen! Død over undertrykkelsen! Død over krigen!

Den der redder ét menneskeliv redder hele verden. De der befrier Palæstina, gør verden mindre krigsgal, mere fredelig, mere menneskelig.

Linjerne rettes ind

Bogstaverne begynder at tage form

 

Med V tegn for Gaza

Dette foto er lånt fra Hans Krulls facebookside

 

Se flere billeder her

Netavisen 7. august 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne