Afghanistan: Dræbt amerikansk general og dansk ildkamp afslører krigsløgne

Den afghanske modstand rammer militært centrum og danske officerer kommer i ildkamp i Kabul: Den officielle krigspropaganda krakellerer

 

Soldat i kampuniform med fredsflag: Fra APKs 1. maj 2013 på Den røde plads i Fælledparken

En amerikansk general blev dræbt og 15 andre højtstående udenlandske og afghanske officerer, deriblandt en tysk brigadegeneral, blev såret under et angreb på det afghanske hærakademi på Qargha-basen i Kabul. Også lederen af militærakademiet, en afghansk general, blev såret.

Militærakademiet bruges tíl uddannelse af afghanske officerer, men også til møder og konferencer mellem afghansk militær og NATO-styrkerne. Det var sådan et møde, der blev åbnet ild på – angiveligt af en enkelt afghansk militærperson.

Den dræbte general Harold J. Greene var næstkommanderende i de tilbageværende amerikanske styrker i Afghanistan, og den højeste rangerende amerikanske militær, der er blevet slået ihjel i en krigszone siden Vietnamkrigen.

NATO-landenes medier underspiller betydningen af angrebet mod dele af den absolutte afghanske og udenlandske militære top. Det viser, at det er løgn, når krigspolitikerne og medierne hævder, at den afghanske hær kontrollerer situationen i landet og er i stand til at slå modstanden, først og fremmest Taleban, og at ’kampsoldaterne’ nu er trukket ud netop af den grund.

Danskere  i ildkamp

Ifølge den danske hærledelse var der en dansk ’sikringsenhed’ til stede ved angrebet, og de danske militære deltog i en efterfølgende ildkamp.

Qargha-lejren er ifølge Hærens Operative Kommando et af de steder, hvor danske soldater blandt andet hjælper med at træne afghanske sikkerhedsstyrker.

Den danske propagandamaskine har ellers fortalt offentligheden, at danske soldater nu var ude af Afghanistan. Så sent som 1. august udsendte Ritzau en meddelelse om at de sidste havde forladt Camp Bastion.  Her hedder det:

”De sidste danske kamptropper vendte hjem fra Helmand-provinsen allerede den 23. maj, og dermed blev der sat punktum for den otte år lange danske krigsdeltagelse i landet. Siden har den sidste gruppe soldater pakket lejren sammen og sørget for at sende udstyret hjem.”

Når den danske sikringsstyrke engageres i ildkamp er det med andre ord ikke dansk krigsdeltagelse. Og det er ikke kampsoldater. Spøgelsessoldater måske?


Krigsløgnene falder fra hinanden

Det er gået rigtig godt i Afghanistan i de 13 år, landet har været besat af USA og NATÒ/ISAF-styrker. Der er sket store fremskridt i demokrati, med hensyn til kvindernes stilling og i den generelle opbygning af landet. Soldaterne kom for at befri afghanerne, som har været glade for dem. Ikke mindst for de danske, ifølge den hjemlige krigspropaganda.

Hjemvendte danske kampsoldater fortæller helt andre historier.

Et interview fra april 2013 med to tidligere Afghanistan-soldater Høgni og Brian på KPnetTV, der i militæruniformer havde stillet sig uden for Christiansborg i protest mod dansk krigsdeltagelse og krigsløgnene, blev propagandaløgnene gennemhullet:

– For mig begyndte det, da jeg fandt ud af, at NATO er en terrororganisation, sagde Høgni, en af de danske soldater, der har set de fleste kammerater dø eller blive lemlæstet.

Se video fra KPnetTV:

Danske whisteblowers: Interview med Brian og Høgni

Kaptajn Mads Silberg har i avisen Information den 2. august 2014 efterlyst en samlet vurdering af den danske ’indsats’ i Afghanistan

Han konstaterer, at politikerne og den militære ledelse har ført befolkningen bag lyset med hensyn til karakteren af indsatsen i Helmand:
Herhjemme fik vi at vide, at vi skulle ned og forsvare Danmark og hjælpe afghanerne med at skabe demokrati. Det troede vi måske på i begyndelsen, men det er der ingen, der tror på mere, siger han.

-I dag kan jeg sagtens gennemskue, at det ikke var derfor, vi var i Afghanistan. Vi var der, fordi vores alliancepartner var der. Hvorfor ikke være ærlig og sige, at vi sender soldater til Helmand, fordi vi som et lille land gerne vil have indflydelse hos USA og vores andre alliancepartnere?

De seneste afsløringer af det systematiske sæt af krigsløgne har fået politiske partier som De konservative, Enhedslisten og  De radikale til at kræve en uvildig undersøgelse af den danske Afghanistan-krig.

Netavisen 6. august 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne