Obamas ukrainske drejebog kollapser: Ukraine søger nu direkte amerikansk støtte


Af  Eric Zuesse

Mens krigen raser i det østlige Ukraine, hvor Kiev-regeringens styrker bombarderer boligkvarterer og der er mange civile dræbte, er regeringschefen trådt tilbage, efter at to partier har forladt den. Kassen er tom – og den økonomiske og politiske krise har fået Kiev til at anmode om direkte militærbistand både hos USA og i EU. EU har nu sendt militærrådgivere for at bistå i at bringe ‘lovv og orden’ til oprørsregionerne.

Se
EU sends advisers to help Ukraine bring law and order to rebel areas

Den amerikanske historiker Erik Zuesse analyser herunder USA’s og Obamas fiaskopolitik i forhold til Ukraine.
Links i teksten henviser til de originale kilder på engelsk.

 


Den af amerikanerne indsatte ukrainske premierminister Jatsenjuk besøger præsident Obama i Det hvide Hus 12. marts 2014 Jatsenjuks regering er nu brudt sammen

De ukrainske ledelse er trådt tilbage på grund af uviljen mod at gennemtvinge IMFs betingelser, som ville forarme befolkningen på få måneder. Denne forarmelse ville blive udsuget fa den ukrainske befolkning for at tilbagebetale IMFs lån, som er blevet skummet af Ukraines oligark-milliardærer og indsat på hemmelige bankkonti i Schweiz og andre skattely.

To af de fire partier i Ukraines regeringskoalition er gået i baglås og har afvist disse IMF-betingelser om tilbagebetaling af lånene, og derfor indgav den ukrainske premierminister, Asenij Jatsenjuk, som blev udnævnt af Obamas agent Victoria Nuland, sin afskedsbegæring, idet han meddelte:

”Det er en kendsgerning, at I i dag undlod at stemme for lovene, og jeg har intet at betale lønninger til politifolk, læger, lærere med, intet at købe et gevær med, intet til at tanke en armeret mandskabsvogn med. I dag nægtede I at træffe belutning om at fylde gaslagrene så vi kan overleve vinteren, til endelig at befri os for afhængigheden af russisk gas.”

Som den store journalist Michel Chossudovsky fortalte den 24. juli, at Ukraines kransekagepræsident Petro “Poroshenko mener, at når sanktioner [mod Rusland] ikke virker, er der grund til at appellere til den amerikanske kongres om at tildele Ukraine en særstatus som en væsentlig allieret uden for NATO (på linje med Israel, Australien og Filippinerne) for at det kan løse sine sikkerhedsproblemer.”(Ukrainian News, 24. juli 2014).

Tildelingen af en ’allieretstatus uden for NATO’ ville bane vejen for en mulig indsættelse af amerikanske tropper og NATO-tropper i selve Ukraine i forbindelse med fælles militæroperationer med den ukrainske hær og nationalgarden.

Følgelig forberedes nu i Kiev ’en lov som forudser udvidelsen af amerikansk militær og teknisk bistand’.

Med andre ord: Den regering, som Obama indsatte i februar, søger nu direkte amerikansk støtte til at fortsætte sin  etniske udrensningskampagne, som tager sigte på at slippe af med dem, der havde valgt Viktor Jakunovitz som præsident, som Obamas februarkup i Kiev havde væltet. De folk, som Obama gav kontrollen der, forventer nu direkte amerikansk hjælp til at fuldføre den etniske udrensningskampagne, som gennemføres i de etnisk-russiske dele af Ukraine, så de ukrainere kan elimineres, som ville modsætte sig anbringelsen af atommissiler i Ukraine med en flyvetid på blot ti minutter til at udslette Moskva.

Obamas plan om på denne måde at fremtvinge russisk overgivelse synes med andre ord at have endnu mindre udsigt til succes end den foregående. Den foreslåede direkte amerikanske hjælp til Ukraines nazister er som et fortvivlet skud på mål fra lang afstand i sidste øjeblik, for en amerikansk præsident, som ikke er meget mere populær i hans eget land end hans marionetter er blandt ukrainere. Det er en ren desperationshandling.

Den fortsatte læggen skylden på Putin for konsekvenserne af Obamas racistiske (anti-russiske) fascisme, og for hans krav om et amerikansk monopol på global magt, vil blive så umulig at opretholde, at del de amerikanske propagandamedier – det er stort set alle om med en eufemisme kaldes nyhedsmedier (som dem, der hysterisk advarede mod ’Saddams masseødelæggelsesvåben’) – vil temmelig snart blive nødt til at synge en anden sang, bare de kan finde en melodi, som deres  følgesvende kan lide at høre (og amerikanere synes at kunne lide næsten en hvilken som helst patriotisk melodi).

Og hvis Demokraterne ikke snart forlanger en rigsretssag mod præsident Obama, så vil hans plet på deres parti være så grim, at de med sikkerhed vil lide nederlag i november (=midtvejsvalget, KP) , og Obamas sidste to år i embedet vil så gå med at underskrive en lovgivning, der er gået igennem to republikanske kongreskamre, både det republikanske Repræsentanternes Hus og derpå også af et republikansk senat  – og helt sikkert en yderst konservativ lovgivning.

Den resterende tid for demokrater til at tage afstand fra den falske ’demokrat’ Obama er kort, medmindre de vil gå  ned sammen med ham, hvad der reelt ville betyde enden på det demokratiske parti, fordi intet parti kan overleve en fiasko som den, og udløst ene og alene af det selv. Ikke at anlægge rigsretssag mod Obama ville for demokraterne med andre ord være politisk selvmord. Men i dette tilfælde vil det demokratiske parti have fortjent sit endeligt: det ville helt klart  vise sig fuldstændig principløst, uden nogen reel grund til at eksistere.

Det er på ingen måde bedre for USA at blive regeret af to konservative partier end det er at blive regeret af et konservativt parti. Diktatur under et hvilket som helst andet navn er stadig diktatur, selv om det er et ”diktatur med mange partier”.

Folk i Ukraine lærer allerede noget i den retning, bortset fra at deres valg står mellem fire partier, hvoraf de to er fascistiske, og de andre to er regulært nazistiske, eller racist-fascistiske.

Hvis USA’s demokrater ikke forstår og ikke bruger denne forståelse, og gør det snart, er det slut med det parti, og det bør det også være, for der er intet tilbage af det, borteset fra ”liberale” penge og pengedyrkere, ingen virkeligt progressive overhovedet, bare et dårligt kopi af det republikanke parti, to partier for det amerikanske aristokrati.

Eric Zuesse seneste bøger er They’re Not Even Close: The Democratic vs. Republican Economic Records, 1910-2010,  og   CHRIST’S VENTRILOQUISTS: The Event that Created Christianity.

Oversat af Kommunistisk Politik efter Information Clearing House

Obama’s Ukrainian Ploy Collapses; Ukraine Now Seeks Direct U.S. Bailout

 

 

Netavisen 27. juli 2014