Støt Irene-netværket på Anstændighedens Plads: Protest i Skanderborg


Billedreportage
Kommunistisk Politik

Den 12. juli protesterede ’Støt Irene-netværket’ og en stribe andre protestgrupper på ’Anstændighedens Dag’ i Skanderborg mod de asociale nedskæringsreformer og de umenneskelige forhold, kontanthjælpsmodtagere og folk, der ikke engang kan få kontanthjælp, er udsat for fra stat og kommuner i dagens EU-Danmark.

 

Den 39-årige Irene Justenborgs sultestrejke i Skanderborg fik diskussionen til at blusse op over hele landet. Irene blev nægtet kontanthjælp og mistede sin lejlighed – og gik i aktion.

Hendes sultestrejke sluttede, da hun fik genoptaget kontanthjælpen og tildelt en to-værelses lejlighed i Låsby. En socialjurist arbejder nu frivilligt med Irenes sag.

Irene takker for støtten

Irene Justenborg har fortsat to krav: At få kompensation for tre måneder, hvor hun ikke har fået kontanthjælp, og at få anerkendt sin sygdom, fibromyalgi.
 Protestmanifestationen viste, at ikke kun Irene, men tusinder af andre er hårdt ramt af de asociale EU-love, som er gennemført af regeringen sammen med blå blok.

Pladsen ved kulturhuset blev i dagens anledning Anstændighedens Plads.

Efter en kort velkomst fra Maria fra Støt-Irene-netværket  gik en demonstration gennem Skanderborg til Rådhuset og afleverede et åbent brev til Borgmesterens kontor.

 

Irene takkede for støtten til hendes sag, og opfordrede til at styrke en landsdækkende bevægelse, der kan give alle de ramte af regeringens nedskæringsreformer en stærkere stemme.

Som der stod i løbeseddelen til protesten:

Regeringen kalder det reformer – men det er nedskæringer, der rammer netop de grupper, der i forvejen har nok at slås med, for de har ikke kræfter til også at protestere.

Folk der er ramt af forsørgerpligt og kontanthjælp og sygedagpenge og arbejdsløshed finder sammen i protest!

Mere fra og om protesten

Anstændighedens Dag – til støtte for alle, der er ramt af asociale ‘reformer’
Video fra KPnetTV

KPnetBlogs: Støt Irene netværket: Nu kan det være nok!
KPnetBlogs

Se også

Når pressen tier mennesker ihjel
Af Martin Thiemke KPnetBlogs

Et oprør der bygges op nedefra
Af Klaus Riis

Fakler mod magten: Modstanden må organiseres og styrkes
Netavisen 20. december 2013

Netavisen 13. juli 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne