Rina Ronja Kari til EU-toppen: Fordøm Israels brud på palæstinensiske fangers rettigheder


Rina Ronja Kari kræver stop for Israels brud på palæstinensiske fangers rettigheder og retter henvendelse til EU-topcheferne om, at EU øjeblikkeligt må fordømme sin associerede partner Israel

Siden 24. april har knap 300 palæstinensiske fanger sultestrejket mod Israels administrative tilbageholdelsespolitik. Flertallet af de sultestrejkende tilbageholdes uden retssag på ubestemt tid under kummerlige forhold.

Tilbagholdelsesordre udstedes frekvent af det israelske militær mod enhver opposition mod den israelske besættelse. Under Israels tilbageholdelsespolitik kan mistænkte tilbageholdes uden retssag i op til 6 måneder. Derefter kan tilbageholdelsen fornys på ubestemt tid af en militærdomstol.

Rina Ronja Kari, MEP for Folkebevægelsen mod EU, har nu sammen med en række MEP’ere fra gruppen GUE/NGL rettet henvendelse til EU’s udenrigschef, Catherine Ashton og EU-præsident, Herman Von Rompuy, om, at EU øjeblikkeligt må kræve overholdelse af de palæstinensiske fangers menneskerettigheder:

–  Israels tilbageholdelsespolitik er et groft brud på palæstinensernes menneskerettigheder og den internationale lov. Det her minder om noget fra fascistiske stater.

–  Ved festlige lejligheder kalder EU sig ofte en forkæmper for menneskerettigheder i verden. Derfor må EU se at få fingeren ud og øjeblikkeligt fordømme sin associeret partner, Israel, og kræve, at fangerne får en retfærdig retssag.

Blandt underskriverne på henvendelsen er repræsentanter fra Front de Gauche (Frankrig), Bloco de Escuerda (Portugal), Die Linke (Tyskland), Sinn Fein (Irland), Izquierda Plural (Spanien), Lista Tsipras L’Altra Europa (Italien), Venstrealliancen Vasemmistoliitto (Finland), Vänsterpartiet (Sverige), Podemos (Spanien), Akel (Cypern) og Syriza (Grækenland)

Læs brevet til Herman Von Rompuy og Catherine Ashton fra Rina Ronja Kari m.fl. her
(pdf. eng – fr)

Netavisen 21. juni 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne