Den danske regering med i front: NATO opruster yderligere i Østersøområdet


Krisen i Ukraine bruges som påskud til yderigere oprustning af EU – herunder Østersøområdet – og Danmark er med i front og parat til at bruge milliarderUkrainere demonstrerer mod NATO – i 2008

Mens der skæres på alle sociale områder, står Danmark overfor at bruge mere end 30 milliarder kroner på 20-30 nye krigsfly. De skal kunne sætte ind overalt i verden – og også i nærheden af Danmark. F.eks. i Østersøområdet og de baltiske lande. Fjenden hedder nu ikke alene Assad, Gadaffi eller Saddam Hussein – men Putin og Rusland, og er rykket tæt på.

– Ukrainekrisen må få europæiske Nato-lande til at vågne op og bruge flere penge på forsvar, siger Natos chef, krigsforbryderen Anders Fogh Rasmussen.

Lobbyisterne slås i øjeblikket om hvor pengene skal lægges, i USA eller EU, og imens gør regeringen hvad den kan for at sikre ‘behovet’ for krigsfly i fremtiden – trods meldinger om, at ‘den aktivistiske udenrigspolitik’ skal høre fortiden til.

På et NATO-møde i Bruxelles den 3. juni tilkendegav krigsminister Nikolaj Wammen, at Danmark er klar til at bidrage til yderlige militær opbakning til magthaverne i Ukraine og øge presset mod Rusland.

NATO-mødet ligger umiddelbart efter Bilderbergmødet i København, hvor et af debatemnerne netop var Ukraine. I den forbindelse havde Nikolaj Wammen et møde med General Philip M. Breedlove, der er øverstkommanderende for NATO’s militære operationer i Europa.

Wammen påstår, at der ikke er tale om en optrapning af konflikten, men kun om solidaritet, en demonstration af, at NATO-landene står sammen.

Det de er solidariske med, er Ukraines kupregime, der i øjeblikket er i gang med en udrensning af den del af befolkningen, der ikke har underlagt sig Kiev-regeringen og chokoladekonge-præsidenten, der blev ‘valgt’ ved en folkeaffstemning under ern borgerkrig uden præsidentkandidater med en foskellig politi og hvor millioner i Østukraine ikke havde mulighed for at stemme.

Den nye præsident Peroshenko har erklæret, at ‘separatisterne’ i det østlige Ukraine skal være nedkæmpet inden  den 14. juli. Kiev-regeringen har beordret hæren til at føre krig mod dens egen befolkning. Der bombarderes med tunge våben, og mange – både ‘oprørere’ og civile – er blevet dræbt i de byer, hæren søger at indtage,

Kiev-regeringen sætter ikke alene hæren ind, men rekrutterer også unge til Højre Sektors fascistiske kampgrupper, der er nansvarlige for massakrer og terror mod modstandere. Mennesker myrdes med koldt blod.

Det hele sker med USA’s, NATO’s og EU’s støtte som led i et større globalt magtspil.

Det amerikanske ekko Anders Fogh Ramussen fortsætter sin koldkrigsretorik med en forstærket oprustning i Østeuropa op mod Rusland. Det officielle Danmark er med hele vejen.

I en kommentar fra dagens NATO-møde siger Fogh:

– Når vi siger, at Natos forsvar er alle for en, så mener vi det. Vi er i dag enedes om fortsat at planlægge opgraderingen af vores tryghedsskabende foranstaltninger til brug, når og hvis der bliver brug for det.

– Jeg hilser det velkommen, at Danmark, Tyskland og Polen har besluttet at indlede arbejdet mod at øge beredskabet for Det Multinationale Korps Nordøst i Stettin i Polen. Det vil styrke vores evne til at håndtere fremtidige trusler og udfordringer i regionen, og det er et betydeligt bidrag til vores kollektive forsvar, siger Fogh

Krisen i Ukraine er meget dynamisk, udtaler Nikolaj Wammen.

Danmark har allerede bidraget til at lægge pres på udviklingen og udvise Solidaritet med styret i Ukraine. Fire danske F-16 kampfly er sendt til Baltic Air Policing og støtteskibet ESBERN SNARE til ledelse af en NATO’s stående flådestyrker. Nu sendes yderligere et maritimt observationsfly og et flådeskib af Thetis-klassen.

Se
Mere dansk militær i aktion i Østersøen
DR

Oprustningen eskalerer, mens fredsbevægelsen slås for, at Danmarkshistoriens største våbenhandel skal stoppes – og solidariteten går til den ukrainske befolkning og ikke facisterne og marionetregeringen i Kiev.

Kilde

Wammen: Danmark klar med nye bidrag til NATO 
Forsvarsministeriet3. juni 2014

Læs også

Nye krigsfly for milliarder mens sociale nedskæringer raserer
Netavisen 10. april 2014

Bilderberg: Den vestlige elites ‘hemmelige klub’ samlet i København
Netavisen 29. maj 2014

Stop Danmarkshistoriens største våbenhandel!
Stop Terrorkrigen


Netavisen 3. juni 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne