Bilderberg: Den vestlige elites ‘hemmelige klub’ samlet i København

Bilderbergmødet er indledt på Hotel Mariott i København. Der protesteres og demonstreres mod den hemmelighedsfulde elite under hele det tre dage lange møde fra den 29. maj til 1. juniNATO’s militære leder (SACEUR), den amerikanske general Philip M. Breedlove mødtes op til Bilderberg-træffet med den danske forsvarsminister Nicolai Wammen Foto: Forsvarsministeriet

Den hemmelighedsfyldte Bilderberg-konference finder i år sted i Danmark fra 29. maj til 1. juni på Hotel Marriott med den danske regering som en slags uofficiel vært.

På deltagerlisten står repræsentanter for den vestlige kapitalismes absolutte magt elite, bl.a. nuværende NATO-chef Anders Fogh Rasmussen, Natos øverste militære leder general Philip Breedlove,vicepræsidenten for EU-kommissionen Viviane Reding og Christine Lagarde, direktør for Den internationale Valutafond.

Det vrimler med prominente politiske aktører fra den svenske udenrigsminister Carl Bildt fra Sverige og en stribe andre ministre i EU-lande, en tidligere ungarsk statsminister til honoratiores fra den amerikanske imperialisme som Henry Kissenger og den berygtede neokonservative strateg Richard Perle, en af stjernekrigens fædre.

Den økonomiske elite er massivt tilstede. Danske kapitalinteresser repræsenteres bl.a. af deltagere fra Carlsberg Fonden, mediekoncernen Egmont, Haldor Topsøe og Lundbeckfonden.

Der er tradition for, at værtslandets fungerende politiske lederskikkels og/eller statoverhovede også dukker op. Helle Thorning-Schmidt forventes at komme forbi. Kronede hoveder beærer også det hemmelighedsfulde forum med deres nærvær. I år vil der være mindst et – den spanske dronning.

Selvom frihandelsaftalen mellem EU og USA og målet om en transatlantisk politisk union ikke er nævnt på den officielle dagsorden, forventes den at blive et centralt emne.

Mødet finder sted kort efter EU-parlamentsvalget, der har sendt rystelser gennem det politiske landskab. EU-kommissionens næstformand Vivienne Reding er fortaler for en hurtig udvikling henimod Europas Forende Stater på basis af de nuværende euro-lande.

Se

EU-Kommissionen ønsker Europas Forenede Stater
Netavisen 10. januar 2014

Den stærke NATO-repræsentation tyder på, at de skærpede spændinger i Europa med borgerkrigen i Ukraine og den ny kolde krig med Rusland ogstå står højt på dagsordenen sammen med krigene i Afrika og Mellemøsten, ikke mindst Syrien.

I forbindelse med Bilderberg-samlingerne finder også en lang række aktiviteter sted uden for møderne. Den danske forsvarsminister fik således torsdag besøg af NATO’s militære øverstkommanderenede Philip M. Breedlove. Ifølge en officiel meddelelse fra Forsvarsministeriet drøftede de bl.a. situationen i Ukraine og behovet for solidaritet i NATO.

Dagen inden besøgte general Breedlove sammen med forsvarschef Peter Bartram det danske F-16 kampflybidrag i Ämari, Estland.

Se

Forsvarsministeren mødtes med NATO’s Supreme Allied Commander Europe

Bilderbergmøderne er en dyr fornøjelse for skatteyderne. Alene det enorme sikkerhedsopbud omkring dem koster. Sidste år mødtes eliteklubben i England. Der blev politiets ekstraudgifter til sikkerhed i forbindelse med mødet opgjort til ca. 16.5 millioner kroner.


Se den officielle deltagerliste i Bilderbergmødet

Official Bilderberg 2014 Membership List Released
Infowars 27. maj 2014

Se mere om den hemmelige klub her

Bilderberg til Danmark i maj
Netavisen 2. april 2014

Der vil være protester og demonstrationer under hele mødet.

Se bl.a. på facebook

International demonstration 31. maj kl. 12

Club Bilderberg

Netavisen 29. maj 2014

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne