Stop fascisterne i Ukraine! Aldrig mere nazisme !

Udtalelse vedtaget ved hasteprotesten ved den ukrainske ambassade i København, indkaldt af Folkebevægelsen mod Nazisme FMN

Den 8. maj er det 69 år siden, Hitlertyskland  kapitulerede og 2. Verdenskrig var slut i Europa. Den blodtørstige nazisme, der udløste krigen og brutalt undertrykte folkene, var slået ned. Nazismen og fascismen skulle aldrig komme igen.

8. maj 2014 må det konstateres at højreekstremisme, fascisme og nazisme igen har fået mulighed for at udvikle sig – og i dag som i går betyder nazisme og højreradikalisme åben terror mod arbejderbevægelsen, mod venstreorienterede og indvandrere i nationalismens misbrugte navn.

Det er en sørgelig kendsgerning, at mainstreampressen også i Danmark mørklægger og undlader at afsløre og fordømme den fascistiske terror, der finder sted  i Ukraine.

Den 2. maj gennemførte en bande naziterrorister en massakre på mere end 40 personer i fagforeningsbygningen i Odessa, der blev brændt ned og beskudt.

Den ukrainske regering beordrede den 3. maj hæren til at gå til angreb mod befolkningen i Østukraine, der har rejst sig i protest mod de nuværende magthavere i Kiev, der kom til magten i februar ved et voldeligt kup, støttet af USA, NATO og EU.

Nazismen og fascismen rejser igen hovedet. Der er en tydelig sammenhæng mellem Breiviks terror i Norge, knivoverfaldene på 8. marts-demonstranter i Malmø og mordbranden i Odessa.

Her ved den ukrainske ambassade i København mindes vi ofrene for nazismen i går som i dag.

Vi  kræver at den fascistiske terror stoppes og de nazistiske terrorister straffes.


Fordøm mordbrand og naziterror!

Stop fascisterne i Ukraine!

Aldrig mere nazisme!

Se også

Folkebevægelsen mod Nazisme: Tale foran den ukrainske ambassade 8. maj 2014

Netavisen 8. maj 2014

Netavisen 8. maj 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne