Årets bedste feriemulighed – hvis man har alderen til international ungdomslejr


Izlem Aydins tale for DKU på Den røde Plads i Fælledparken
1. maj 2014

Hej – jeg skal sige noget om årets bedste feriemulighed. I al fald hvis man er under 25 eller deromkring. Det foregår i Tyrkiet, ved Middelhavskysten, i nærheden af  den skønne by Izmir.

Det er den internationale antifascistiske og antiimperialistiske ungdomslejr. Den  finder sted fra den 2.-10. august.

Det er Arbejderpartiet EMEPs ungdom, der arrangerer den, men den støttes af ungdomsorganisationer fra hele verden, I Danmark af DKU.

Der ventes omkring 3000 deltagere fra omkring 25 lande.

De internationale ungdomslejre afholdes  hvert andet år på forskellige kontinenter. I år er det nr. 24. I 2012 blev den holdt i Venezuela. Og Danmark var vært i 2006.

Det handler om ungdommens globale kamp – mod nyliberalisme og imperialisme, mod nedskæringer og krig og overvågning og politistat og fascisme.

Om at kræve uddannelse og arbejde, ordentlige levevilkår og have håb for fremtiden.

Ungdomsarbejdsløsheden i verden  er katastrofal. I Spanien på over 50 pct. I vores eget naboland Sverige er mere end en tredjedel af unge mellem 21 og 29 uden arbejde. Og det er et af de lande, man siger klarer sig godt!

Bliv klogere på verden og forholdene for ungdommen ved at deltage på den internationale ungdomslejr. Her kommer kendsgerningerne frem og der bliver ikke lagt fingre imellem. For ungdommen verden over står i en kamp på liv og død om en bedre fremtid.

En ungdomslejr i Tyrkiet er bare fantastisk. Stemningen er formidabel. Der er masser af musik, teater, sport, havbad og pool. Fest og politik, masser af politik og masser af fest. Jeg har selv været med der.

Det foregår på mange sprog. Man kan sagtens klare sig med engelsk. Hele lejropholdet koster kun ca 1000 kr. Og så kommer selvfølgelig fly oveni.

Er du interesseret, så henvend dig til DKU her på pladsen og få mere at vide.

Du kan også se en flot video på KPnetTV på Youtube om lejren – blandt andet med klip fra den sidste lejr i Tyrkiet i 2010. Der finder du også yderligere informationer og kontaktinfo.

Se videoen her

Det er simpelthen noget, man skal prøve – hvis man altså har alderen!


Se også


Izmir-Dikili, Tyrkiet 2-10. august 2014: 24. Internationale Antifascistiske og Antiimperialistiske Ungdomslejr
Netavisen

Ungdomslejrens (tyrkiske) facebookside

 

Netavisen 2. maj 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne