Demonstration 10. maj: Sammen i mangfoldighed mod nazisme

Højreekstreme kræfter opruster over hele Europa – også i Danmark. For første gang siden besættelsen organiserer nazister en offentligt annonceret demonstration i København – og de har for første gang fået politiets tilladelse til at demonstrere på et så centralt sted som Christiansborg Slotsplads.

Racismefri By indkalder til demonstration mod nazisme kl. 12 fra Halmtorvet.

Opdateret

Racismefri By skriver på facebook:

“Lørdag den 10. maj har nazisterne fra Danmarks Nationale Front (DNF) annonceret, at de vil demonstrere på Christiansborg Slotsplads. Det er første gang i mange år, at nazister vil demonstrere i København.

Når nazister som DNF går på gaden, så udgør de en fysisk trussel mod alle dem, der ikke passer ind i deres verdens…billede: indvandrere, flygtninge, religiøse og seksuelle minoriteter, venstreorienterede og alle andre, der vover at sige fra overfor racisme.

Derfor kan vi ikke overlade gaderne til dem. Vi er nødt til at vise, at der findes et alternativ. At der findes et København, hvor alle er velkomne uanset religion, etnicitet eller seksualitet. Et København, der siger aktivt fra overfor nazismen.

Racismefri By indkalder derfor til demonstration mod nazisme.

Vi mødes lørdag den 10. maj klokken 12.00 på Halmtorvet på Vesterbro og går sammen til Axeltorv.

Nazisternes starter nogen timer senere, klokken 15, på Christiansborg Slotsplads”.

Organiserede nazister har ved tidligere lejligheder forsøgt at få tilladelse til at demonstrere i København. Redox skriver på deres hjemmeside:

“Både i 1998 og 1999 anmeldte DNSB demonstrationer igennem det centrale København. Det skete for at markere årsdagen for topnazisten Rudolf Hess’ død. Begge gange gav politiet afslag på ruterne med henvisning til den forventede modstand, som en nazimarch ville møde. I 1999 tilbød politiet i stedet DNSB en alternativ rute ad Gl. Køge Landevej, hvilket DNSB afslog”.

Ved andre lejligheder har nazisterne gemt sig bag diverse racistiske organiseringer, som i Århus i 2012, hvor Danish Defence League havde inviteret English Defence League til byen. Århus for Mangfoldighed holdt en moddemonstration med deltagelse af mere end 5000 menesker og racisternes arrangement blev til slut omringet af demonstranter.

I København stod “Nej til moskeer” i 2013 bag en demonstration, hvor en gruppe fuldblods-nazister heilede og råbte “Danmark for danskerne – udlændinge ud”. Også de blev mødt af en moddemonstration.

Se

Retronazister i fremgang før demonstration i København
Redox 6. maj 2014

Video fra KPnetTV: Hasteprotest mod Nazisme ved den ukrainske ambassade på 69 års-dagen for HitlerTysklands kapitulation
KPnetTV 9. maj 2014

No nazis …
Af Håndslag på KPnetBlog 27. april 2014


Se også

Folkebevægelsen mod Nazisme: Tale foran den ukrainske ambassade 8. maj 2014
Netavisen 8. maj 2014

4. maj 2014: Fakkeltog på Vesterbro
undergroundnews.dk

Historisk nazidemonstration på vej i København

Redox 18. april 2014

Heilende nazi’er på rådhuspladsen i Kbh. – 26/5 2013
Video fra KPnetTV

Aarhus: Tusindvis gav antimuslimer modstand
Modkraft 1. april 2012

Netavisen 30. april 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne