Tro ikke på EU-politikerne: De lyver – fra statsministre og ned

Både socialdemokratiske og åbent borgerlige regeringer har konsekvent løjet om EU-medlemsskabet. Ikke mindst om de negative konsekvenser for de sociale ydelser i Danmark.

– Ja-siden har vildledt danskerne, konstaterer Rina Ronja Kari, MEP for Folkebevægelsen mod EU

Tidligere statsministre har ført befolkningen bag lyset omkring EU’s indflydelse på velfærden. En artikel i dagbladet BT har påvist, hvordan skiftende regeringsledere fra både ’rød’ og blå blok har løjet for danskerne når de har fortalt dem, at EU ikke ville have betydning for de sociale ydelser.

EU har ingen indflydelse på, hvordan vi indretter vores sociale ydelser,” sagde daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) i 1998.

Og da daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) forhandlede EU’s hidtil største udvidelse i 2003, erklærede han ”Arbejdstagere fra de nye medlemslande får ikke adgang til at modtage sociale ydelser”.

Men i 2004 – da de 10 nye lande kom med i EU – gav et flertal i Folketinget grønt lys til en EU-forordning, som forbyder diskrimination i udbetalingen af sociale ydelser.

Det er den forordning, som bl.a. den danske lov om børnecheck er i strid med.

Hele sagen om børnechecken og det kommende slagsmål om dagpengene viser tydeligt, at skiftende statsministre har ført danskerne bag lyset, siger spidskandidaten for Folkebevægelsen mod EU, Rina Ronja Kari til BT.

– Ja-sigerne har altid anklaget Folkebevægelsen og EU-modstanderne for at føre skræmmekampagner og vildlede befolkningen, når vi har advaret imod udviklingen i EU. Men den aktuelle problemstilling viser netop, at det er ja-siden, der bevidst eller ubevidst har vildledt danskerne om, hvilke konsekvenser EU ville få for vores velfærdssystem.

Det kan være svært at tro, at noget sådant sker ’ubevidst’ – og uden at partiledelerne og topembedsmændene, der ved besked og skal vide det, har kendskab til hvordan tingene egentlig forholder sig – herunder til EU-juraen.:

Rina Ronja Kari tilføjer i udtalelsen til BT:

– Det EU, vi ser i dag, er et EU, der blander sig i alt det, som ja-sigerne lovede, det aldrig ville blande sig i – herunder de sociale ydelser. Enten må Folketinget give danskerne mulighed for at stemme om, at EU skal have indflydelse på vores sociale ydelser. Eller også må regeringen arbejde for et velfærdsforhold, så vi kan sætte en stopper for EUs forsøg på at underminere velfærdssamfundet.

Faktisk er social dumping og undergravning af velfærden officiel EU-politik.

Der er absolut ingen grund til at to på hverken de ’røde’ eller blå EU-regeringer. De har løjet fra først til sidst.
Det er værd at huske, når der den 25. maj skal stemmes om Patentdomstolen og samtidig er valg til EU-parlamentet.

Se

Derfor X ved liste N – Folkebevægelsen mod EU

Se også


V +S: EU’s krav om nedsatte ’velfærdsudgifter’ skal følges
Netavisen 9. juli 2013

Velfærden skal reddes – for hvem?
Kommunistisk Politik 10, 2010

Fogh slår plat på finanskrisen: Vil med SF  i Euro-lykkeland
Kommunistisk Politik 22, 2008

Fogh bebuder mer krig, politistat og ultrakapitalistiske reformer
Netavisen 4. oktober 2005

Folkebevægelsen mod EU: Fogh Rasmussen i front for en EU-stat
Netavisen 16. januar 2003

Hjælp Fogh til fiasko
Kommunistisk Politik 13, 2002

Eurosocialdemokratiet holder kongres
Netavisen 9. maj 2001

Netavisen 9. april 2014