EUs patentdomstol: Folkebevægelsen netter med Nej-kampagneKlik for at komme til FB’s kampagneside

Den 25. maj skal danskerne ikke kun stemme om hvem, der skal repræsentere os i EU-parlamentet, men også stemme om EUs patentdomstol ved den første folkeafstemning om et EU-spørgsmål siden det kloge Nej til euro’en i 2000.

Ja-partierne og ja-medierne søger at fremstille spøgsmålet som noget rent teknisk, og noget, der er svært at forstå. Faktisk temmelig kedeligt, nærmest ligegyldigt, og ikke noget at hidse sig op over …

Hvis det var så ubetydeligt, ville det aldrig komme til en folkeafstemning, der er udskrevet, fordi det ikke er til at komme uden om, at det betyder et alvorligt tab af dansk suverænitet.

Men hvis folk tror det er kedeligt og teknisk og ligegyldigt vil de ikke sætte sig ind i det og måske lade være med at stemme Nej.

Det er alt andet end ligegyldigt. Det er en vigtig del af opbygningen af den økonomiske og monetære union og Danmarks integration deri, som danskerne har sagt Nej til hver gang vi har fået mulighed ved en folkeafstemming.

Med Nej’et til Maastricht-traktaten i 1992 og Ja’et til undtagelserne i 1993 – og igen med euro-nej’et i 2000.

Den eneste brede og konsekvente EU-modstanderorganisation – Folkebevægelsen mod EU – har nu lanceret en stor kampagne for et Nej til patentdomstolen.

I første omgang er der trykt 100.000 løbesedler mod EU’s patentdomstol, som uddeles på gader og stræder af Folkebevægelsens lokalkomiteer.

Teksten til Skal EU bestemme over patenter? kan ses her

Og folderen kan downloades i pdf her

De EU-positive partier har iværksat en skræmmekampagne baseret på en udokumenteret historie om, at et ”nej” til patentdomstolen vil koste arbejdspladser.

Derfor har Folkebevægelsen mod EU startet en digital kampagne om folkeafstemningen. Det er, som Folkebevægelsen siger, for at fortælle om den dystre fremtid, som de danske virksomheder går i møde hvis Danmark tilslutter sig patentdomstolen.

Kampagnen dækker EUs patentdomstol og enhedspatentet fra en kritisk vinkel, hvor der stilles skarpt på hvorfor det er så dårlig en idé at afgive endnu mere suverænitet til EU. Suverænitetsafgivelsen bliver ikke bedre af, at patentdomstolen er endnu et prestigeprojekt, der har mange flere mangler end positive sider.

Kampagnen mod EUs patentdomstol foregår på hjemmesiden www.patentdomstol.dk,

Her kan man læse meget mere om folkeafstemningen og om hvorfor Folkebevægelsen anbefaler at sætte et kryds ved ”nej”.

Valgkampen kører også på både Facebook og Twitter. Følg med på en eller flere af siderne, for at blive informeret og holdt opdateret om folkeafstemningen om EUs patentdomstol.

Folkebevægelsen: 13 håndgribelige argumenter mod EUs patentdomstol


Se også

APK: 5 gode grunde til at sige NEJ til EU’s patentdomstol
Netavisen 25. marts 2014

EU’s patentdomstol: Kun for de multinationale

Netavisen 5. marts 2014

Netavisen 27. marts 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne