Om situationen på det afrikanske kontinent og interventionen i CAR


Uddrag af fællesudtalelse mellem Elfenbenskystens Revolutionære Kommunistiske Parti og Benins Kommunistiske Parti – begge medlemmer af Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer IKMLPO

De fordømmer kraftigt imperialismens militære oprustning og krige i Afrika og den seneste intervention i Den Centralafrikanske Republik (CAR)

Franske tropper i Bangui, hovedstaden i Den Centralafrikanske Republik

 

Cotonou 23. februar 2014

Afrika er koncentratet af alle globale modsætninger: En overflod af uudnyttet rigdom, skrigende elendighed for størstedelen af ​​befolkningen, imperialistisk grådighed, kulturel dominans, militær aggression mod folket og oprettelsen af militærbaser i nogle lande med avancerede operationelle faciliteter, som i Elfenbenskysten og Djibouti.

Kampen mellem de gamle magthavere og nye, der forsøger at bringe sig i stilling som kommende magthavere, er hård.

Denne rivalisering er grundlaget for alle konflikterne, hvor de afrikanske folk er ofrene.

For at beskytte de gamle franske interesser i Afrika anvender den franske imperialisme en politik med direkte militær besættelse af sine tidligere kolonier.

Imperialistiske militære enheder (franske og amerikanske – Africom – osv.) placeres  med det formål at overså Afrika med tropper og overfald fra militærbaser i Djibouti, Tchad, Gabon, Elfenbenskysten, Sahel, Guineabugten, etc. Således vil Abidjan nu officielt tjene som støttebase for angreb på regionens folk.

Den seneste nye militærintervention er den mod Centralafrika (CAR).

Her findes alle de gode undskyldninger for at gribe ind i de afrikanske lande: “Jagt på en despot , der nægtede at anerkende valgresultatet ” som i Elfenbenskysten, “Komme til hjælp for det libyske folk i oprør mod diktatoren Gaddafi “ som i Libyen, “Komme for at bekæmpe jihadisterne og genoprette den territoriale integritet” som i Mali; “Komme og genoprette sikkerhed og orden og stoppe drabene ” som i CAR.

Imperialismens taktik er den samme: Sæt ild til for at få et påskud til at komme og slukke.

Men det er den franske intervention i Centralafrika, der forværrer de etniske og religiøse relationer i landet ved at afvæbne Seleka og dække over de såkaldte kristne militsers forbrydelser.

PCRCI og PCB erklærer, at den franske imperialisme og dens militære styrker alene er ansvarlige for de nuværende massakrer på centralafrikanske borgere, især de muslimske, og dermed for det igangværende folkemord i landet.

PCRCI og PCB tager afstand fra og fordømmer den internationale, og i særdeleshed den franske, imperialismes militære angreb, som gemmer sig bag FN-styrker, og som antænder pyromanbrande for at bevare sin forhistoriske afrikanske fortid.

Vi hylder alle afrikanere, som er faldet for de franske aggressorers interventionistiske kugler – i Libyen, Elfenbenskysten, Mali, Centralafrika m.v . Og vi erklærer dem som helte og martyrer for afrikansk patriotisme.

PCRCI og PCB hilser sejrene for det tunesiske broderfolk velkomne, under ledelse af Tunesiens Arbejderparti (POT) og Folkefronten for Demokrati mod den islamistiske obskurantisme og for en demokratisk forfatning .

Vi hilser også det nigerianske broderfolk, der kæmpede bravt imod den udplyndring af mineralressourcer , navnlig uran , som de udsattes for af den franske AREVA-koncern, og for suverænitet over landets naturressourcer. (…)

Se også

”Samtænkt stabiliseringsindsats”: Danmark giver 10 millioner i støtte til militær indsats i CAR
Netavisen 24. februar 2014

EU i fælles militær aktion i Afrika: Danmark er med som blind passager
Netavisen 15. februar 2014

Nej til fransk militær intervention i Mali
Netavisen 14. januar 2013

Nej til udenlandsk intervention: Sprængfarlig situation i Elfensbenskysten
Netavisen 20. januar 2011

Kontrollen over Afrika betales med folkemord
Netavisen 25. oktober 2002

Netavisen 5. marts 2014