Letz Sushi: Det handler om overenskomst og jagt på fagligt aktive


Den store restaurantkæde Letz Sushi har efter langvarige forhandlinger nægtet at indgå overenskomst med de ansatte og 3F. Kæden fyrede tilmed de ansattes aktive talsmand Ulrik Frost. Derefter har 3F indledt en konflikt mod Letz Sushi.

Fotos: KP

Den 12. februar demonstreredes der ved dens hovedkontor ved Oven gaden Neden vandet på Christianshavn – med tilslutning fra andre faggrupper som stilladsarbejderne og BJMF.

Blandt talerne var Bjarne  Høpner, formand for 3f København (tidl. Lager og Handel) og den fyrede talsmand.

Ulrik Frost

Demonstrationen satte fokus på de elendige arbejdsvilkår på Letz Sushi – 100 kr i timen, ingen ferie- pension eller andre ting, ingen fastlagte vagter, men indkaldelse i sidste øjeblik – og selvfølgelig ingen overenskomster.

De ansatte og 3F kræver, at der indgås en overenskomst og at talsmand Ulrik Frost genansættes.

 

Letz Sushi fyrer fagligt aktive

Den fagforeningsfjendtlige højrefløj med den finansielle bagmand bag Liberal Alliance, Saxo-bank milliardæren Lars Seier Christensen har sat sig i bevægelse for at støtte sushi-kæden:

Jeg holder meget af sushi. Nu ved jeg heldigvis, hvor jeg skal spise det næste gang, jeg er i Danmark. Hvis du også holder af japanske delikatesser, så ligner dette et sted der får brug for, og fortjener, dit besøg, siger han på facebook.

Det må forventes at arbejdsgivere og sorte politikere i den kommende tid gnasker masser af sushi.

Arbejdere og fagligt organiserede kan godt undvære det – i al fald at indtage det på en af Letz Sushis restauranter rundt om i landet!

Kampen om Letz Sushi følger efter en række andre faglige kampe i restaurationsbranchen som Vejlegården, Agnes Cupcakes og Joe and the Juice.

Ved demonstartionen uddeltes denne løbeseddel om konflikten og dens baggrund

Netavisen 16. februar 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne