Kaos om kontanthjælp bør føre til kompensation

Pressemeddelelse FOA

De nederste får i den grad prygl af de øverste i samfundet i disse uger. Har Underdanmark nogensinde ligget så langt efter Overdanmark? Dagen efter at Danmark sælger arvesølvet til Goldman Sachs, så kan samfundets allersvageste ikke få klar besked på, om de kan få deres 5.857 månedlige kroner eller ikke, fordi kommunerne er endt i et administrativt kaos efter kontanthjælpsreformen.

Det øjeblikkelige kaos om kontanthjælpen er efterhånden en lige så stor skandale som sagen om Goldman Sachs, mener FOA. Forbundsformand Dennis Kristensen opfordrer beskæftigelsesministeren til at tage et øjeblikkeligt initiativ for at give kompensation til de formentlig mange tusinder, der er berørt af reformkaos.

“Det er voldsomt oprørende, hvad vi har set de sidste dage med den nye kontanthjælpsreform. Vi har set kommuner, der polstrer sig med vagtværn og sikkerhedspersonale, fordi de er bange for kommunens allersvageste borgere. Vi kan se, at formentlig tusinder af mennesker ikke får, hvad de har krav på, på grund af sjusk og dårlig administration af lovgivningen.

Og vi kan også se, at mange af samfundets svageste vender snuden hjemad fra socialforvaltningen med et nyt stempel som selvforsørgende, selvom de ikke har en krone tilbage,” siger forbundsformand Dennis Kristensen fra FOA.

“Jeg kan ikke frigøre mig for tanken om, at de nederste i den grad i disse uger får prygl af de øverste i samfundet. Har Underdanmark nogensinde ligget så langt efter Overdanmark? Dagen efter at Danmark sælger arvesølvet til Goldman Sachs, så kan samfundets allersvageste ikke få klar besked på, om de kan få deres 5.857 månedlige kroner eller ikke, fordi kommunerne er endt i et administrativt kaos efter kontanthjælpsreformen. Hvem har ansvaret for det,” spørger forbundsformand Dennis Kristensen.

Han henviser bl.a. til tidligere pædagogmedhjælper Yvonne Andersen fra Middelfart, der fredag ikke kunne få at vide, om der var kontanthjælp til hende eller ej. Kommunen har undskyldt med administrativt kaos og med for sene retningslinjer om kontanthjælpsreformen udsendt fra staten. Og Yvonne Andersen ved stadig ikke, om hun skal leve af ingenting eller af kontanthjælp.

“Vi har igennem måneder hørt regeringen fortælle om gør din pligt og kræv din ret. Det er forstemmende, at det offentlige ikke selv kan udøve sin pligt. Beskæftigelsesministeren bør tage et øjeblikkeligt initiativ, så alle kontanthjælpsmodtagere holdes skadesløse,” mener Dennis Kristensen.

“Sagen er principielt ikke ikke anderledes end dengang Københavns Kommune ikke udbetalte sine medarbejdere korrekt løn på grund af it-problemer. Der fik vi kommunen dømt i Arbejdsretten. Problemet er, at der ikke er nogen Arbejdsret for kontanthjælpsmodtagere. Derfor må beskæftigelsesministeren ind omgående – og om muligt give kompensation for de store brølere,” siger Dennis Kristensen.

FOA 2. februar 2014

Netavisen 2. februar 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne