Hvorfor Al-Qaeda er den bedste fjende, der kan købes for penge

Af Paul Joseph Watson
23. januar 2014

Nye forlydender om at Al-Qaeda grupper har taget magten i dele af Irak tjener som en stærk påmindelse om, at USA i årtier har spillet en meget vigtig rolle, både direkte og indirekte, i udbredelsen af terrorisme i Mellemøsten og Nordafrika, som et Machiavellisk redskab for nykolonialismen. Der er meget gode grunde til, at Al-Qaeda nu kontrollerer et større territorium i den arabiske verden end nogensinde før.

Al-Queda kontrollerer et større område i den arabiske verden end nogensinde tidligere 

Tidligere på ugen rapporterede Associated Press, at Al-Queda krigere under ISIS (the Islamic State of Iraq and the Levant) banner havde indtaget dele af Ramadi og befandt sig i Fallujah by. Genkomsten for Al-Queda i Irak gør det klart, at ni år under USA’s besættelse, hvor hundrede tusinder af irakere og tusindvis amerikanske soldater er blevet dræbt, har været en kæmpe fiasko.

Alligevel er alene tilstedeværelsen af Al-Queda ‘oprørerne’ i Irak igen blevet brugt som en retfærdiggørelse for Pentagon til at overveje at sende amerikanske soldater tilbage i kødkværnen, noget der understreger, hvordan terrorgruppen igen og igen har tjent som en velkommen undskyldning for militær ekspansion.

I de seneste år har det symbiotiske forhold mellem Al-Queda og det amerikanske militært-industrielle kompleks stået mere klart end nogensinde.

Da Ted Cruz advarede mod at USA optrådte som ‘en Al-Queda luftstyrke’, refererede han til Det hvide Hus støtte til jihadistiske oprørere i Syrien, hvor de mest effektive er repræsenteret af grupper som ISIS og Jabhat al-Nusra.

Mens Obama administrationen hele tiden har påstået, at de kun støtter ‘moderate oprørere’, viser undersøgelser, at borgerkrigen i Syrien har tilladt grupper som ISIS og al-Nusra at få nyt fodfæste og har tjent som genoplivning af Al-Queda, en gruppe der tidligere var på vej ned.

Da Jahbat al-Nusra blev erklæret som værende en terrorgruppe af USA efter den svor troskab til Al-Queda, svor 29 såkaldte moderate oprørsgrupper til gengæld troskab overfor Jahbat al-Nusra og viste, at Obama administrationens påstand om kun at støtte de ‘moderate’ var helt meningsløst.

Disse militante grupper, der ikke alene blev bakket op af USA, men af ethvert større NATO-land, havde gentagne gange udtrykt deres had til USA og deres ønske om at ødelægge det, mens de hærgede kristne kirker, afbrændte amerikanske flag, sang antiamerikanske sange og priste Osama bin Laden, mens de glorificerede 11. september-angrebet.

Som det blev rapporteret i New York Times, var det de samme terrorister, der dræbte amerikanske soldater i Irak, og alligevel har vestlig støtte til ‘oprøret’ mod Bashar Al-Assad gjort det muligt for voldelige ekstremister at tage magten i dele af Syrien og Irak.

Som adskillige rapporter nu bekræfter har Jahbat al-Nusra, hovedgruppen indenfor Al-Queda, kommandoen over oprørere og står i de største frontlinje-kampe i Syrien. Som The Guardian rapporterede, bliver oprørerne i Syrien ledt af Al-Queda terrorister, der mødes med dem hver dag og træner dem i, hvordan man laver bomber.

Sheik Moaz al Khatib, lederen af the Syrian National Coalition of Revolutionary and Opposition Forces, har også offentligt bekræftet sin støtte til terrorgruppen.

De samme terrorister har truet med at angribe USA, når de er færdige i Syrien, mens de erklærer deres ønske om at se Al-Queda-flaget veje over Det hvide Hus.

Trods det at Obamas Hvide Hus, sammen med tætte allierede som Saudi Arabien, Qatar og Tyrkiet, spiler en nøglerolle i at kanalisere terrorister ind i Syrien, bruger administrationen nu intern kamp mellem Al-Queda grupper som ISIS og Jahbat al-Nusra, såvel som Al-Quedas tilstedeværelse i Irak (som ikke kunne have fundet sted uden amerikansk støtte til jihadisterne i Syrien) som begrundelse for at involvere sig i Syrien og Irak.

Ved at støtte Al-Queda terrorister i Syrien som en del af bestræbelsen på at opnå et regimeskift, følger Obama administrationen den samme katastrofale politik som i Libyen, hvor de støttede den Al-Queda tilknyttede Libyan Islamic Fighting Group, der også dræbte amerikanske soldater i Irak, med det formål at vælte Gadaffi.

Dette førte til et land styret af snigmordere, der havde dræbt, torteret og henrettet tusinder af sorte libyere. Det førte også til angreb på USA’s konsulat i Benghazi, der blev udført af nogle af de samme LIFG terrorister, som USA havde støttet et års tid tidligere.

Efter at Gadaffi var styrtet, hjalp NATO styrker LIFG grupper ind i Syrien for at fortsætte kampen for at indføre sharia-lovgivning i hele regionen.

At bruge Al-Queda grupper som brikker på det geopolitiske skakbræt, for at retfærdiggøre nykolonial ekspansion, er ikke et nyt fænomen begrænset til Obamas regering.

Under George W. Bush blev Al-Queda tilknyttede grupper som Jundalah brugt til at udføre bombesprængninger og henrettelser i Iran som et led i en større destabiliseringskampagne rettet mod Teheran.

USA’s tætte forbindelse med gruppen der blev kendt som Al-Queda stræker sig tilbage til de sene 1970-ere da Osama bin Laden blev støttet og bevæbnet af CIA gennem det pakistanske ISI for at lede mujahadinerne mod Sovjet i Afghanistan.

Efter dette ledte Bin Laden Al-Queda til Bosnien kort efter udbruddet af krigen i 1992 for at kæmpe mod de bosniske serbere, der senere blev målet for NATO’s luftangreb.

Kort før NATO’s bombning af Yoguslavien i 1999 bevægede bin Laden og Al-Queda sig ind i Kosovo, Serbiens sydlige provins, for at hjælpe Kosovos befrielseshær, den albanske terrorgruppe der blev støttet af USA og NATO i dets terrorkampagne mod serberne i regionen.

”USA der i første omgang trænede de afghanske arabere under krigen i Afghanistan støttede dem i Bosnien og senere i Kosovo” rapporterede The National Post.

Med hjælp fra Bin Ladens terrornetværk blev ikke mindre end 90 % af serberne ‘etnisk udrenset’ og tvunget til at forlade området, mens de internationale medier pligtopfyldende spillede deres rolle ved at portrættere albanerne som ofre for serbisk aggression.

Kun få uger før 11. september blev tidligere medlemmer af Al-Queda, der tidligere var tilknyttet Kosovos Befrielseshær, fløjet ud af Makedonien af amerikanske faldskærmstropper.

Som tidligere FBI tolk Sibel Edmonds afslørede, opretholdt USA ”tætte forbindelser” med Bin Laden ”indtil den dag i september”.

Og medlemmer af Bin Ladens terrornetværk opretholdt tætte forbindelser til USA og dets allierede selv efter 11. september.

Anwar Al-Awlaki, manden der hjalp med at planlægge det ikke-gennemførte juledags bombeangreb, Fort Hood-skyderiet, Times Square-bombningen og som også prædikede for de påståede 11. september kidnappere, spiste middag i Pentagon kun få måneder efter 11. september.

Den formodede hjerne bag 7.7. bombardementet i London, Haroon Rashid Aswat, blev også afsløret som et aktiv for efterretningsvæsenet, og arbejdede i dette tilfælde for det britiske MI6.

Saudi Arabiens tidligere ambassadør i USA, prins Bandar bin Sultan, kendt som ‘Bandar Bush’ på grund af hans tætte forbindelse med den tidligere præsident George W. Bush og hans far, er en anden terror planlægger, der er på lønningslisten hos USA’s militært-industrielle kompleks. Bandar arbejdede tæt sammen med CIA’s direktør George Tenet, da han var Saudi ambassadør i Washington.

Bandar gik under radaren efter det kom frem, at han var blevet de facto leder af Al-Queda i Irak. Og var ansvarlig for at bevæbne terrorgrupper i Mellemøsten. Manden, som George W. Bush efter forlydender konsulterede før invasionen i Irak, havde trænet, grundlagt og udstyret terrorister til at dræbe amerikanske soldater, mens de gav den amerikanske regering den perfekte ‘grund’ til at blive som besættelsesmagt i landet.

Som den afghanske præsident Hamid Karzai gjorde det klart sidste år, spiller Obama administrationen nu under dække med Taliban, mens gruppen gennemfører selvmordsbombninger ‘for USA’ og skaffer det perfekte alibi for USA til at blive i landet og beskytte opiumsmarkerne, mens Afghanistans heroin eksport slår nye rekorder.

I bogstavelig talt hver eneste sag, fra Afghanistan til Serbien, Irak, Libyen og Syrien, har USA støttet eller i det mindste udnyttet Al-Quedas tilstedeværelse som en retfærdiggørelse for krig, regimeskift eller besættelse.

Takket være denne politik kontrollerer Al-Queda et større territorium i den arabiske verden end nogensinde tidligere. Hvis 11. september markerede starten på ”krigen mod terror”, så er terroristerne helt klart vinderne.

Dette er grunden til, at krig mod terror i bund og grund har været et bedrag fra første øjeblik. USA’s militært-industrielle kompleks behøver terrorister for at kunne gøre den neokoloniale ekspansion ude i verden og undertrykkelsen hjemme til en nødvendighed. Af den grund gør den amerikanske regering sit bedste for at skabe og bevare terroristerne i alle hjørner af Mellemøsten og Nordafrika.


Why the Military Industrial Complex Needs Al-Qaeda, the Best Enemy Money Can Buy
Global Research 23. januar 2014

 

Netavisen 26. januar 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne