Global demonstrationsdag: Tag internettet tilbage

Demonstration i København d. 11. februar kl. 16 mod internetovervågning

Demonstrationsrute oplyses senere

D. 11. februar er erklæret som international protestdag mod overvågning på internettet. I Danmark står PROSA, IT-politisk Forening og Bitbureauet bag demonstrationen.

I USA har præsident Barack Obama netop fremlagt forslag til nye retningslinjer for NSA’s og andre efterretningstjenesters overvågningsprogrammer.

Obama lovede i sin tale, at USA vil stoppe overvågningen af allierede statsledere. Men masseovervågningen af landenes befolkninger skal fortsætte. Data fra telefonsamtaler og computere skal stadig indsamles. Samtidig forsøger han at sprede beroligende forsikringer om større kontrol med brugen af de indsamlede oplysninger.

Kongressen skal f.eks. oprette et selvstændigt panel, der skal varetage privatlivets fred, og som skal vurdere, hvornår overvågning og spionage går for langt. Panelet skal være knyttet til den hemmelige Udenlandske Overvågnings Domstol, som tager sig af sager om terrorisme og oplysninger vil naturlivis stadig blive givet til polti og efterretningsvæsen, når begrundelsen ‘terrorrisiko’ forbindes med en person.

Alt i alt et forsøg på at modgå den massive kritik af masseovervågningen – der blev afsløret af Edward Snowden – med uforpligtende forsikringer.

Hidtil har NSA ikke fulgt de regler, der kunne begrænse deres virksomhed og vil næppe gøre det fremover.

Det er værd at huske på, at det er påvist, at stort set ingen af de sager om terror der er blevet optrævlet er blevet opklaret ved hjælp af oplysninger, der er fremkommet gennem masseaflytningen. Masseaflytningens formål er i langt højere grad, at kontrollere befolkningen politisk.

Overvågning forhindrer ikke terror

Indkalderne af demonstrationen skriver:

I 2012 lykkedes det os at besejre ACTA – en aftale der ville have fået katastrofale konsekvenser for internettet. I tusindvis gik vi på gaden i København, i den største internetpolitiske demonstration Danmark nogensinde har set.

Nu står internettet igen overfor en alvorlig trussel. Snowdens afsløringer har vist, at informationer om vores liv og færden på internettet bliver overvåget, indsamlet og analyseret af efterretningstjenesterne i et ubegribeligt omfang. En masseovervågning der underminerer ikke bare internettet, men også retssikkerheden og vores demokratiske rettigheder.

Den 11. februar er udnævnt til global aktionsdag mod masseovervågningen. Vi vil ikke finde os i, at internettet bliver lavet om til en gigantisk overvågningsmaskine. Derfor går vi på gaden igen — for at tage internettet tilbage!

Arrangører: PROSA, IT-politisk Forening, Bitbureauet

Se mere på Tag internettet tilbage eller på facebook Demonstration mod internetovervågning

Læs også

’De 9 øjne’: Tæt dansk samarbejde med NSA
Kommunistisk Politik 12, 2013

Ørnens øje: CSC
Kommunistisk Politik 12, 2013

Sverige spionerer for USA
Netavisen 5. december 2013

Netavisen 17. januar 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne