Lysfest imod mørklægning 29. december 19-21: Folkeprotest imod den nye offentlighedslov – 6 steder i landet

4. juni 2013 blev den nye offentlighedslov vedtaget. Forinden havde 85.000 danskere vist deres modstand ved at skrive under på NEJ tak til den nye offentlighedslov.

Kun omkring 3000 af disse mødte op ved demonstrationen på Christianborg Slotsplads. Det var vand på møllen hos fortalerne for loven, som nu kunne fastslå, at der reelt ingen modstand var.

Siden er der fra regeringens side arbejdet for endnu mere mørklægning bl.a. af miljøoplysningsloven, og at vi nu har fået en ny justitsminister betyder næppe ændringer af loven, selvom Karen Hækkerup ganske som Morten Bødskov var stærkt kritisk over for den nye offentlighedslov. Hun stemte alligevel for, da hun selv kom i regeringen.

Der samles fortsat underskrifter ind – siden lovens vedtagelse har over 3200 nye underskrivere meldt sig på banen (link nederst på siden).

Det er et stort håb, at vi inden lovens ikrafttrædelse 1. januar 2014 kan samle 100.000 underskrifter, og at vi denne gang møder talstærkt op for at vise, at vi rent faktisk er mennesker bag underskrifterne. 

At der ikke kun er tale om enkelte rebeller, men at modstanden har reel folkelig opbakning og går på tværs af partipolitik, status og alder.

Vi har takket nej til støtte fra diverse politiske fløje – denne demo er FOLKETS demo. Dog har vi i Kbh. takket ja til hjælp fra Journalistforbundet m.h.t. salg af fakler.

Naturligvis er partimedlemmer hjertelig velkomne, men som privatpersoner og vælgere på lige fod med os andre. Kasketterne må gerne blive hjemme.

Kom og vær med - en demo uden taler, uden musik, uden bannere, uden megafoner – kun os i værdig væren med lys i hånden i samlet flok MOD mørklægning. For at flest mulige kan deltage vil arrangementet finde sted en søndag aften og efter mørkets frembrud, så vores lys tydeligt kan ses – i det tiltagende mørke.

Der er Lysfest i flg. 6 byer:

Lysfest i København

Lysfest i Aarhus

Lysfest i Odense

Lysfest i Aalborg

Lysfest i Randers

Lysfest i Skanderborg

Bandet Fransk Dolkeparti har begået en rammende tekst og iørefaldende melodi til støtte for Nej tak til den nye offentlighedslov, og man kan give et støttebidrag til produktion af en professionel video. Links forneden.

Yderligere info:

Susanne Jespersen

Mobil: 25 38 65 41

Let fattelig baggrund om offentlighedsloven og protesten bag

Underskriftindsamling

Fransk Dolkeparti/De mørke fyrsters spil

Indsamling til støttevideo

Læs også

Stop den ny offentlighedslov
Regeringen ønsker ro til at manipulere i fred
Netavisen 15. april 2013

Netavisen 27. december 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater