FredsVagten ved Christiansborg: Om 4444-dagen

Doris Kruckenberg & Bo Richardt

18. december viser FredsVagtens lille ’dagtæller-skilt’ på Christiansborg Slotsplads 4444.

Vi vil bruge disse nydelige cifre til at fejre vores 4-kantede stædighed: ikke at give op men vedblive med at vise modstand mod at vores land er et krigsland.

Vi står dernede for at fortælle vores Folketing, hvor et beskæmmende flertal støtter militarisme som konfliktløsning, at vi er mange som ønsker et Danmark der kæmper med ikke-militære midler for at opnå fred i verden. Vi anser at satsning på økonomisk, politisk, miljø/klimamæssig og kønslig retfærdighed, globalt, er dén front hvor vores land kan forsvare vores alles virkelige interesser.

Kom og besøg os på FredsVagten ved Christiansborg onsdag d.18. december.

Kl. 4 tænder vi lys og byder på varm gløgg.  

Med et lille smil må vi påpege nogle numerologiske forhold på denne dag:

kl 4 er kl 16, 16 = 4+4+4+4 = 4×4 = 4**2, og tværsummen af 4**4 er 4 🙂

Der er så meget ufred. Vi vil pege på vor firkantede stædighed som også er at mennesket vil helst leve i fred! Hvem er det der ypper kiv og med hvilket formål? Folk langt fra slagmarken.

Har vi solgt vor fredelige sjæl til ideen om rigdommens lykke, på bekostning af moral og medmenneskelighed.

Grådighed er god stil i konkurrence- og forbrugersamfundet; jo mere man vil samle til sig selv, jo mere falder der af til samfundet… siger myterne. Men er det bæredygtigt?

Og grådigheden betyder også at sociale forhold må vige, endda i ekstrem grad når et samfund går under i krig. Når selvretfærdige stærke krigsherrer finder at DERES grådige interesser kræver krig mod andre mennesker – oftest uskyldige.

Med fire firtaller vil vi gerne mindes, ved en afslappet højtidsstund, at vi findes stadig dér på slotspladsen hver dag med de regnbuefarvede fredsflag på tysk, engelsk og italiensk.

Og vore budskaber om krig og terror, om løgne og hykleri, om et langsomt skred mod en neofascisme som holder pseudodemokratiet op for sig som Kejserens nye Klær. Vi husker at selv Hitler blev valgt formelt demokratisk, inden han nedlagde demokratiet.

Med fire skarpe firtaller vil vi skære en flænge i disse falske klær, så betændelsen kan komme ud af samfundets krop.

Og vi fortsætter igen 19. december da folket lader hykleriet fortsætte uantastet. Nårh ja… så lad dem da lyve, middelklassen har det jo godt i konsensus-samfundet.

Se mere hos

FredsVagten ved Christiansborg

16. december 2013

Netavisen 17. december