FredsVagten ved Christiansborg: FN Mission i Mali

Ved fredsvagt Bo Richardt

Plakat af Keld Lund Andersen

Så skete det igen, som for 2½ år siden da et enigt folketing stemte for at Danmark skulle blande sig militært i en væbnet konflikt i det Nordafrikanske. Dengang bombetogt i Libyen, nu en FN-mission i Mali.

FredsVagten må konstatere at Danmark bliver ikke klogere. Libyen er et voldeligt kaos selvom spindoktorer og logrende medier ihærdigt har prøvet at fortælle os noget andet. Og konflikten i Mali er endnu en indgriben i en del af verden vi kulturelt ikke forstår, idet som det formuleres i Politiken ”Indsatsen i Mali er led i Danmarks bredspektrede indsats for at bidrage til stabilitet i den urolige Sahel-region.”

Denne formulering på peger vores utrolige arrogance; at tro at vi som et fremmedelement kan skabe stabilitet, når det snarere er sådan at det lokale samfund og kultur som et immunforsvar angriber vores indtrængende fremmedlegemer.

Og FN er kun et let slør over denne arrogance, da folk i Sahel-bæltet kun med rette kan opfatte FN som et redskab for Vestens interesser.

Vi anerkender at det er et relativt beskedent bidrag den danske stat deltager med i Mali, men vi anerkender på ingen måde at dette bidrag tager afsæt i den stadig voksende militarisme i det førhen fredelige danske samfund, og føres uden forståelse for de kulturelle implikationer

Bedrøvede er vi magtesløse tilskuere til en politik der langsomt men uundgåeligt vil eskalere til en 3. Verdenskrig. Bedrøvede må vi fortælle vore børn og børnebørn at ’de voksne’ accepterer en politik der smadrer den verden de skal arve. Som ikke vil gøre op med vores eget overforbrug, og fattigdommen i store dele af verden. Som hylder krig som politisk middel for at bevare Vestens dominans og ubæredygtige rigdom.

Selvom mange danskere ikke direkte går ind for disse krige, accepterer vi dem alligevel indirekte idet vi tager det demokratiske medansvar for hvad politikerne med vores parlamentarisk delegerede mandat bestemmer. Og det viste sig ved sidste folketingsvalg for 2 år siden at vi kan ikke stemme os til en anden politik.

I erkendelse af dette må FredsVagten indse at vores aktivitet på ingen måde ser ud til at nærme sig en afslutning. Det er på gaden at det egentlige demokrati udspiller sig. Når magten er blevet korrumperet må folket stemme med fødderne.

14. december 2013

Se mere hos

FredsVagten ved Christiansborg

Netavisen 17. december 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne