Per Stig Møller: Ynkelig krigsforbryder forsøger at redde skind og eftermæle


Den tidligere udenrigsminister i VKO’s krigsforbryderregering Per Stig Møller søger nu at redde sit historiske eftermæle og fraskrive sig sit ansvar for at trække Danmark med i en kriminel og folkeretsstridig krig.

Men blodsporene hænger ved: Per Stig Møller står i blod til halsen.

Per Stig Møller med en krave af rød maling 18. marts 2003

Karrierepolitikeren Per Stig Møller stod skulder ved skulder med sin regeringschef Anders Fogh Rasmussen, der løj og fuppede Danmark ind i Irak-krigen i 2003 trods massive folkelige protester.

Ti år senere får  Per Stig Møller rigelig plads i TV-programmer og talrige avisartikler til at vaske de blodige hænder i fuld offentlighed.

Den patetiske forbryder forsøger at bortforklare sit ansvar for den ulovlige agressionskrig og hundredtusinders død med, at han selv blev ført bag lyset af den amerikanske regering og af Forsvarets Efterretningstjeneste.

Per Stig Møller henviser blandt andet til et møde med USA’s daværende vicepræsident, Dick Cheney i december 2002 i Washington:

Der er jo ikke blevet sagt et sandt ord til mig dér, sagde Per Stig Møller i andel del af en  interviewserie, der blev vist på DR2 den 3. december.

Men allerede før den ulovlige Irak-krig blev sat i gang stod det klart for antikrigsbevægelsen og alle de kræfter, der ikke  var en del af imperialismens propagandaspind, at fortællingen om de irakiske masseødelæggelsesvåben, der angiveligt truede Vesten og verdensfreden, netop var en krigsløgn og et påskud.

Ikke bare antikrigsbevægelsen, men også en lang række eksperter, indbefattet tidligere våbeninspektører, afviste påstandene om Saddam Husseins masseødelæggelsesvåben.

Siden 2004 har det været klart, at Forsvarets Efterretningstjeneste ikke var så skråsikker i sin vurdering af irakiske masseødelæggelsesvåben, som Fogh Rasmussen og hans udenrigsminister påstod op til krigen, og som Per Stig Møller stadig bruger som del af sin forklaring.

Whistlebloweren Frank Grevil blev fængslet for at afsløre den uholdbare påstand.

Per Stig Møller har ikke bare et direkte medansvar for at føre folketinget og nationen bag lyset. Han bidrog med sine egne opfindsomme påstande til bedraget. Blandt andet ved at tage den daværende chef for FNs våbeninspektører Hans Blix til indtægt for krigspåskuddet.

Hans virkelige rolle blev afsløret i f.eks. denne artikel

Per Stig Møller: Kodyl løgnhals og krigsforbryder
Netavisen 15. juli 2003

Det var ikke noget tilfælde, at Per Stig Møller nævnes ved siden af Anders Fogh Rasmussen som dansk hovedansvarlig for den kriminelle krig i antikrigsbevægelsens anklageskrift fra 2005

Se

Anklage mod statsminister Anders Fogh Rasmussen,
udenrigsminister Per Stig Møller m.fl.
for forbrydelser mod freden, mod menneskeheden og for krigsforbrydelser

Stop Terrorkrigen 15. november 2004


Det var heller ikke tilfældigt, at udover Fogh Rasmussen blev også den ynkelige Per Stig Møller tilsprøjtet med rødt ved den symbolske maleraktion i folketinget, da VKO med et smalt parlamentarisk flertal sendte Danmark i krig mod Irak.

Grevil og maleraktivisterne kom i fængsel for at sige sandheden. Fogh og Møller løj, så det drev, og er stadig på fri fod. De påstår stadig, at krigen mod Irak var god og nødvendig.

Men de vil aldrig kunne redde eftermælet. Og krigsforbrydelser forældes aldrig.

 

Netavisen 4. december 2013