FredsVagten ved ChristiansborgDAG 4382


Fredag 18. oktober runder fredsvagten sit 12. år og lørdag den 19. flager vi med sorte flag i anledning af at vi nu går ind i det 13. år med Danmark på krigsherrernes side.

Ydermere dækker vi vore opslagstavler med sort klæde i erkendelsen af at det betyder så sørgeligt lidt hvad vi andenhånds dokumenterer.

Fredsvagten fortsætter på 13. år

Vi holder en dags tavshed, for at markere demokratiets fallit når den autoriserede fortolkning af Grundlovens § 19 stk 2 manipuleres af en Højesteretsdommer mens en retssag om Irakkrigens lovmedholdenhed nærmer sig Højesteret.

Vi holder en dags tavshed i sorg og græmmelse over det fordums så fredsøgende Danmarks konvertering til en krigernation; en trofast ridder for Kejseren. En ridder som slår mod de fjender Kejseren peger på. Til dette formål skal Danmark ha nye kampfly.

Vi holder en dags tavshed i erkendelsen af at Fogh og Per Stig ikke kan rammes retsligt, selv om det er evident at de begge løj i optakten til Irakkrigen. Og i erkendelsen af at Fogh stadig qua sin NATO-post har et stort ord at sige i Danmarks militaristiske udenrigspolitik.

Vi holder en dags tavshed fordi de krige vi deltager i holder andre folkeslag i krigstilstand. Fx borgerkrigen i Syrien hvor vi har støttet de såkaldte oprørere udfra våde drømme om et vestligt orienteret (pseudo?) demokrati. Gætteværk. Vi ved ikke hvad vore magthavere har af motiver.

Vi holder en dags tavshed for magthavernes hykleri der dominerer og medierne der ikke for alvor graver det frem og udstiller hulheden.

Vi holder en dags tavshed for de smadrede samfund, de lemlæstede mennesker som er krigens vraggods, de døde og traumerne der huserer i generationer.

Vi holder en dags tavshed for det tavse flertal der ikke ved hvad de skal stille op med deres afmagt, og derfor søger mod let underholdning, og/eller misbrug.

Vi holder en dags tavshed fordi krig er noget svineri mod andre folkeslag og lande.

Men i morgen 20. oktober fortsætter vi som om intet er hændt… det er der heller ikke; den til enhver tid siddende regering gør honnør for konsensus; hold kursen.

Vi ved ikke hvad vi ellers skal stille op med vores afmagt.

Vi åbner og lukker og detaljer herom kan læses i FredsVagtens Nyhedsbreve på fredsvagt.dk

Netavisen 19. oktober 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne