Japan demonstrerer: Stop atomkraft

9000 atomkraftmodstandere gik søndag gennem Tokyos gader med krav om lukning af alle atomkraftværker i Japan. Demonstrationen holdes på et tidspunkt, hvor den japanske regering planlægger at genåbne landets lukkede atomkraftværker, mens katastrofen på Fukushima- værket ikke er stoppet og radioaktivt vand fosser ud i havet.

Løsningen af problemerne på Fukushima er stadig overladt til det private firma Tepco. Demonstrationen sluttede foran Tepcos hovedkvarter.

Modstanden mod a-kraft er meget stor i Japan hvor 70 % af den japanske befolkning siger nej til atomkraft.

Se fotoreportage fra demonstrationen i Tokyo

Masseprotest i Tokyo: Forbyd atomkraft
RT 13. oktober 2013

TEPCO har indrømmet, at der hver eneste dag lækker 3-400 ton radioaktivt vand ud fra a-kraft-værket, og de japanske myndigheder erklærer nu, at det vil tage 40 år og koste omkring 70 milliarder kroner at få bugt med lækagen.

Det er langt værre end det hidtil er indrømmet fra TEPCO eller officielt japansk hold. Læs mere om katastrofens omfang i artiklen

Fukushima: Den værste katastrofe er ikke indtruffet endnu
Netavisen 8. august 2013

Tepco har ikke de nødvendige videnskabelige, tekniske eller økonomiske ressourcer til at klare det. Det har den japanske regering heller ikke. Situationen kræver en verdensomspændende koordineret indsats af de bedste videnskabsmænd og teknikere vores art kan præstere.

Læs mere her

”Et spørgsmål om menneskehedens overlevelse”
Netavisen 28. september 2013

Netavisen 14. oktober 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne