Er al-Sisi vore dages Pinochet ?


Netkommentar af hpj

 

Det er der uhyggelig meget som peger på ovenpå kuppet og de blodige begivenheder rettet mod ubevæbnede mennesker:

Begge er generaler der har taget magten ved et blodigt kup og med USA i kulissen og under påskud af at skabe orden i kaos. (Pinochet i Chile i 1973 med tusinder dræbte venstreorienterede og forsvundne personer og mange i landflygtighed).

Begge sat i bevægelse – ikke for at sikre en folkelig orden uanset retorikken – men for at sikre kapitalismens og imperialismens orden og komme en revolutionær vej i forkøbet. al-Sisi ved at misbruge modstanden mod Morsis misregimente.

Tilbage står håbet om at ægyptere på tværs af skel og religion forener sig og retter hovedslaget imod den nyliberale offensiv, imod fattigdommen, imod  krig og udnyttelsen af stormagter herunder USA og Israel.

Det hidtidige valg mellem Morsi og militærets folk har hele tiden været et pseudovalg som ikke repræsenterede de millioner der i sin tid gik på gaden i det arabiske forår.

Også tankevækkende at den israelske ambassadør i Ægypten kalder al-Sisi for en helt.

 

Netavisen 16 august 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne