Folkebevægelsen mod EU: Færøerne kan samarbejde med EU uden indlemmelse i EU’s indre marked

Folkebevægelsen mod EU opfordrer Færøernes Lagting til at se på andre løsninger end indlemmelse i EU’s indre marked, udtaler Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU


Lagtinget i Torshavn: Lagmanden vil ‘løse’ fiskerikonflikten ved at få Færøerne med i EU’s indre marked
– Dårlig ide, siger Folkebevægelsen mod EU

Færøernes lagmand, Kaj Leo Holm Johannesen, arbejder for, at Færøerne skal blive en del af EU’s indre marked. Ifølge Politiken.dk har lagmanden diskuteret sagen med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), som, ifølge lagmanden, er »positiv og med på ideen«.

Se

Færøerne vil i EU’s indre marked

Lagmanden mener desuden ikke, at en færøsk indlemmelse i EU’s indre marked vil kræve en folkeafstemning.

Folkebevægelsen mod EU opfordrer lagmanden og det færøske lagting til at se på andre muligheder for et samarbejde med EU end indlemmelse i EU’s indre marked. Færøerne har været en del af EFTA og det vil være bedre for det færøske demokrati, hvis Færøerne genindtræder i EFTA end indlemmes i EU’s indre marked, udtaler Rina Ronja Kari, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

Folkebevægelsen mod EU er bevidst om der har været sonderinger om færøsk EFTA-medlemskab, men vi mener, at der kan gøres mere i denne sag, tilføjer Rina Ronja Kari.

En færøsk indlemmelse i EU’s indre marked vil begrænse de færøske borgeres demokratiske indflydelse markant. Folkebevægelsen mod EU opfordrer derfor Lagmanden og det færøske lagting til at give de færøske vælgere det sidste ord i denne sag gennem en folkeafstemning, udtaler Rina Ronja Kari, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

Se også

EU indfører traktatstridige sanktioner mod Færøerne – Danmark er med
Netavisen 1, august 2013

Netavisen 10 august 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne