Fukushima: Den værste katastrofe er ikke indtruffet endnu


Atomkraft-katastrofen på Fukushima-værket er langt fra slut. Den værste katastrofe nogensinde er endnu undervejs. Stillehavet forurenes systematisk og millioners helbred i hele regionen står på spil.

 

Arbejdet med at sikre mod yderligere udslip efter tsunamien den 11. marts 2011 og  den efterfølgende eksplosion på et af verdens største atomkraftværker og  af den japanske regering overladt til ejeren energiselskabet TEPCO.

Det har ikke betydet sikring. TEPCO indrømmer nu, at hver eneste dag lækker 3-400 ton radioaktivt vand ud fra a-kraft-værket, og de japanske myndigheder erklærer nu, at det vil tage 40 år og koste omkring 70 milliarder kroner at få bugt med lækagen.

Det er langt værre end det hidtil er indrømmet fra TEPCO eller officielt japansk hold.

Grundvandet og jorden omkring Fukushima er stærkt radioaktivt forurenet. To år efter ulykken indtraf dokumenterer fotos at frugt og grønt i regionen får nye former og farver

Se

Sådan ser muterede frugter ud – to år efter ulykken på Hiroshima
Nyheter24 (sv)

Men det er værre: Endnu mere truende er forureningen af Stillehavet.

Den japanske regering kom under kraftig kritik for at tillade udledning af betydelige mængder radioaktivt vand i tiden lige efter ulykken. Men udledningen skulle angiveligt siden være stoppet. Det radioaktive materiale skulle rummes i opbevaringstanke under værket.

Nu indrømme TEPCO at der siden maj 2011 er udledt mellem 20 og 40 billioner becquerel radioaktivt materiale (tritium) ud i Stillehavet. Men det samlede omfang af udledningerne og hvilke andre radioaktive materialer som cesium og strontium, der nu findes i havet, kendes ikke.

Situationen er ifølge de japanske atommyndigheder blevet akut. Forhindring af forurening af Stillehavet er deres første prioritet, erklærer de. Det er et kapløb med tiden, siger de.

En af reaktorerne er ude af kontrol, og radioaktivt grundvand overskrider en sikkerhedsbarriere og flyder ud i havet.

Den amerikanske forsker Michael Snyder skriver i en artikel på hjemmesiden The Truth:

“De enorme mængder tritium, cesium og strontium, der frigives, transporteres af vind, regn og havstrømme ud over hele den nordlige halvkugle.

Selvfølgelig rammes den amerikanske vestkyst særlig hårdt. Når du drikker vand eller spiser godt fra havet, som er forurenet af disse radioaktive partikler, kan de blive hængende i meget lang tid.

I de kommende år vil denne stadige og fortsatte katastrofe potentielt kunne påvirke helbredet for millioner og atter millioner af mennesker, som bor på den nordlige halvkugle, og det bedrøvelige er, at mange af disse mennesker aldrig vil kende noget til den virkelige årsag til deres helbredsproblemer’”

Se

Radioactive Water From Fukushima Is Systematically Poisoning The Entire Pacific Ocean
Michael Snyder, The Truth 5. august 2013

Fukushima-katastrofen er ikke fortid. Det værste er ikke indtruffet endnu. Den viser, at kapitalisme og atomkraft er en livsfarlig cocktail, som de marxistisk-leninistiske partier i Europa konstaterede i en udtalelse efter ulykken i maj 2011.

Se

Atomkraft og kapitalisme er en dødelig cocktail

Se også

Nedsmeltninger
Leder, Kommunistisk Politik 6, 2011

Forbandede menneskeskabte radioaktivitet
Kommunistisk Politik 7, 2011

EU-forslag lækket: Statsstøtte til bygning af atomkraftværker
Netavisen 24. juli 2013

Netavisen 8. august 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne