Tunesiens Arbejderparti: Erklæring


Mohamed Brahmi (15 maj 1955 – 25 juli 2013)

I dag den 25. juli 2013 myrdede forræderiets og terrorismens hænder vores kammerat, martyren Mohamed Brahmi, medlem af Folkefrontens centralledelse (Note 1), generalsekretær for Partiet Mouvement Populaire og medlem af den grundlovgivende forsamling.

Tunesiens Arbejderparti sender vores dybfølte kondolencer til martyrens familie, til hans partifæller, til hans kammerater i Folkefronten og til hele det tunesiske folk.

Tunesiens Arbejderparti :

– Betragter de nuværende myndigheder (regeringen, præsidenten, den grundlovgivende forsamling, og regeringskoalitionen, som ledes af Annadha-bevægelsen) som  ansvarlige for dette snigmord, for at dække over vores kammerat, martyren Chokri Belaids mordere (Note 2) og for at have skabt betingelserne for åndelig og fysisk vold og terror og ligeledes for at drive landet mod indre kiv og strid, som skal tjene deres interesser og for at bevare magten

– Opfordrer alle politiske og  sociale kræfter og hele civilsamfundet til at stå skulder ved skulder og tage ansvaret for at redde landet ud af den herskende bandes kløer og fra den vold og blodsudgydelserne, det drives hen  imod (Note 3)

– Appellerer til det tunesiske folk om at bruge civil ulydighed og øjeblikkelig at sætte sig i bevægelse for at vælte den kriminelle  regerende bande og opløse den grundlovgivende forsamling, den provisoriske regering og præsidentskabet.


– Længe leve mindet om Tunesiens martyrer

– Længe leve mindet om Folkefrontens martyrer

Tunesiens Arbejderparti den 25. juli 2013

This Statement in English

See also

The Popular Front of Tunisia: Statement

Noter:

1) Folkefronten samler med en række forskellige partier den progressive og ikke-sekulære opposition i Tunesien. Dens talsmand er Hamma Hammami, formand for Tunesiens Arbejderparti. Mohamed Brahmi og hans parti tilsluttede sig Folkefronten i april i år.

Se
Folkefronten dannet iTunesien: Revolutionen går videre

2) Chokri Belaid, en anden topleder af Folkefronten,  blev myrdet i februar i år. Morderne er ikke pågrebet. Mordet ueløste massive protester mod den islamistiske Ennadha-regering.

Se
Politisk styrkeprøve efter snigmord på oppositionsleder

3) Enndha-regeringen har ført en politik for islamisering af Tunisien, der minder om den politik, der blev ført af den ægyptiske præsident Mursi, der blev afsat ved et vestligt støttet militærup den 3. juli

Se
Tunesien:  Begravelse af myrdet oppositionspolitiker blev en storslået politisk protest til forsvar for revolutionen

Netavisen 26. juli 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater