Fordøm det iranske styres drab på Afshin Osanlou

Udtalelse fra Irans Arbejdets Parti:

Den islamiske Republik Iran har begået endnu en forbrydelse. Afshin Osanlou, fagforeningsmand og politisk fange i det berygtede Rajaei Shahr fængsel faldt som offer for regimet i Iran juni 2013. Det kapitalistiske styre i Iran bekendtgjorde hans død d. 22. juni 2013, og påstod, at han var død af et hjerteanfald.

Arbejderaktivist Afshin Osanlou faldt som et offer for Den islamiske Republik Irans kriminelle regime: Fordøm det iranske styre for denne forfærdelige forbrydelse

Kære kammerater

Den islamiske Republik Iran har begået endnu en forbrydelse. Afshin Osanlou, fagforeningsmand og politisk fange i det berygtede Rajaei Shahr fængsel faldt som offer for regimet i Iran juni 2013.
Det kapitalistiske styre i Iran bekendtgjorde hans død d. 22.juni, 2013, og påstod, at han var død af et hjerteanfald.

Både Afshins familie og hans medindsatte har fortalt, at Afshin aldrig tidligere har haft hjerteproblemer og sygeplejerskerne på hospitalet har meddelt, at han døde lang tid før sikkerhedsfolkene bragte ham til hospitalet.
Hvad der står klart er, at Afshin har mistet livet i den islamiske republiks blodige klør. Irans regime er direkte ansvarligt for Afshin Osanlous død.

Adshin Osanlou, en 42-årig, fyret buschauffør hos Teheran Vahed Bus Transit Company, rutebilchauffør og medlem at den komitté der grundlagde Lastbilchaufførernes Fagforening, blev arresteret i 2009 af efterretningsfolk i Teheran på grund af hans fagforeningsaktiviteter og blev anbragt i Evin fængslet.

I fængslet gik Afshin igennem alvorlig fysisk og psykisk tortur og blev falskt anklaget for konspiration og forbrydelser mod ’rigets sikkerhed’. Regimet i Teheran idømte ham 5 års fængsel.

Afshin blev overført til Rajaei Shahr fængslet efter 3 år og var tæt på at have udstået sin straf.

Kære kammerater

En række arbejder-aktivister er anholdt, er blevet tortureret og sidder indespærret i Den islamiske republiks fangehuller.
Deres forbrydelse består i, at forsøge at skabe uafhængige arbejderorganisationer, at forsvare arbejdernes rettigheder, at kæmpe for højere løn og sikkerhed i jobbet, for kollektive overenskomster og sundhedsforsikringer.
Deres forbrydelse består i, at gå op imod Irans kapitalistiske styre og ikke at bøje sig for pres og trusler fra det regime, hvis ledende repræsentanters deltagelse i korruptionsskandaler for milliarder af dollars er velkendt for ’manden på gaden’.

Regimets svar på arbejdernes og deres repræsentanters retfærdige krav er detention, fængsling, tortur og anklager om konspiration og angreb på ’nationens sikkerhed’.
I den senere tid har adskillige aktivister og politiske fanger mistet livet under barbarisk og middelalderlig tortur.

Sattar Behesht, arbejder og aktiv på internettet, blev dræbt under tortur mindre end 14 dage efter hans arrest.

Alireza Karami mistede livet i Den islamiske republiks dødskløer.
Udover mishandling, tortur og fysisk og psykisk pres har Den islamiske republik også lagt begrænsninger på adgangen til medicinsk behandling for politiske fanger.

Ved hjælp af ’mangel på medicinsk behandling’ forsøger regimet at påføre aktivisterne en ’normal’ død begrundet i helbredsproblemer og organsvigt.

Den islamiske Republiks regime anholder også politiske fangers familiemedlemme og udsætter dem for pres og trusler i håbet om, på den måde at knække aktivisternes modstand.
At hævne sig på fangernes familie er en syg politik fra regimets side.

Familien til den faldne kammerat Afshin Osanlou har været udsat for trusler gennem lang tid. Mansour Osanlou, Afshin Osanlous bror, er også arbejder-aktivist.

Mansour er et fremtrædende medlem af fagforeningen på Vahed Bus Transit Company.
På grund af hans store arbejde her blev han anholdt, brutalt tortureret og idømt 5 års fængsel.

Da han havde udstået sin straf, måtte Mansour forlade Iran på grund af trusler på livet fra det iranske regime.

Afshin Osanlous mor er også udsat for trusler og pression fra styret i Iran. Arbejder-aktivister i Iran udsættes ikke kun selv for tortur og fængsel, men også med smerte og lidelser for deres familie fra den islamiske regerings side.


Kære kammerater

Det kapitalistiske styre i Den islamiske Republik frygter dannelsen af uafhængige arbejderorganisationer.

Det kapitalistiske regime ser afslutningen på dets snylterliv nærme sig når arbejderklassen og folket står forenet, og det forsøger at kvæle ethvert forsøg på at opbygge uafhængige og demokratiske arbejderorganisationer ved at internere aktivisterne og anklage dem for sammensværgelse mod ’den nationale sikkerhed’.

Men kampen for fagforeninger har en lang historie i Iran og anholdelse og fængsling af aktivister hverken under shahens eller under Den islamiske Republiks regime har kunnet stoppe denne kamp. Gennem at styrke kampen imod Den islamiske Republik vil arbejderne gennemtvinge deres krav overfor styret.

Irans Arbejdets Parti (Toufan) holder Den islamiske Republiks regime direkte ansvarlig for Afshin Osanlous død. Vi fordømmer på det kraftigste anholdelsen, mishandlingen, pressionen, truslerne, torturen, fængslingen og henrettelsen af arbejder-aktivisten.

Vi kræver den øjeblikkelige og betingelsesløse løsladelse af alle politiske fanger.

Vi opfordrer broderpartier og organisationer, demokratiske og progressive kræfter, arbejder-aktivister og alle frihedselskende mennesker til at fordømme det kapitalistiske regime i Iran for Afshin Osanlous død og andre forbrydelser.

Vi beder kammerater om at udtrykke deres solidaritet med de iranske arbejder-aktivisters kamp og om at kræve den øjeblikkelige og betingelsesløse løsladelse af alle fængslede arbejder-aktivister og alle politiske fanger.

Skam og foragt over Den islamiske Republik Irans regime!

Løslad alle arbejder-aktivister øjeblikkeligt og betingelsesløst!

Længe leve de iranske arbejdere og arbejdende!

Længe leve socialismen!

Irans Arbejdets Parti (Toufan)

13.juli 2013

www.Toufan.org

Toufan@toufan.org

 

Netavisen 22.07.13


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater