Vi støtter Ægyptens krav om ægte demokrati 

Af Tyrkiets Arbejdets Parti, EMEP

Mursi har ikke været i stand til at stoppe det ægyptiske folks bevægelse for frihed og det vil kuppet heller ikke kunne. Ægyptere fyldte Tahrirpladsen for at genvinde deres ’kaprede revolution’ fra 2011, igen med krav om frihed og demokrati.

Mursi regeringen, der har forsøgt at undertrykke befolkningens ønsker og lukkede ørerne for kravene om retfærdighed og frihed, er blevet erstattet gennem militærets manøvre.

Imperialistiske magter og den ledende kapitalmagt der havde mistet kontrollen med Mubarak regimet, der havde opgivet hans styre og besluttet at gå videre til Mursi, opgiver nu også ham efterhånden som heller ikke hans styre er under kontrol.

De der er bange for folkemagt forsøger alt hvad de kan for at fortsætte med at undgå et folkeligt styre. Den herskende klasse, der har lidt nederlag i at stoppe det ægyptiske folks krav om frihed og demokrati har droppet Mursi, selvom han kun har været ved magten i et år.

De er bange, bange for folkets magt

Når folkets oprør når et punkt, hvor der ikke er nogen vej tilbage, er de hurtige til at finde en løsning, der kan sikre fortsættelsen af deres herredømme.

De er bange, for når de, der nu er behersket, begynder at styre, vil de være bankerot. De er bange, og derfor skilte de sig i går af med Mubarak og i dag med Mursi og støtter sig på militæret for at skabe en ny løsning.

Folkene i Mellemøsten der længes efter fred og frihed forstærker deres kamp dag for dag. Det Ægyptiske folk, som man forsøger at presse ind i valget mellem Mursi og et militærkup, vil ikke overgive sig under dette pres.

Fra EMEP ønsker vi at slå fast, at vi er solidariske med det ægyptiske folk, at deres længsel efter frihed og demokrati også er vores, og at vi tager klar afstand fra militærkuppet, der forsøger at kapre folkets revolution.

Vi opfordrer arbejderbevægelsen og de demokratiske kræfter til solidaritet med Ægypten.

Længe leve det ægyptiske folks kamp for frihed og demokrati

Længe leve den internationale solidaritet 


Oversat af Kommunistisk Politik fra

We support the Egyptians’ demand for real democracy
Emep.org 6. juli 2013

 

Netavisen 7. juli 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne