Giv whistebloweren Snowden asyl nu!

Af Kpml (Norge)

Hvis der virkelig er nogen forskel på en rød-grøn og en blå-grøn regering, når det gælder udenrigspolitik og justits har Stoltenberg og Co nu en anledning til at vise det ved øjeblikkeligt at give whistlebloweren Edward Snowden politisk asyl i Norge.

I modsat fald er konklusionen, at Norge – uanset regering – forbliver en vasalstat, som lystrer det mindste vink fra USA, uanset hvor meget og hvor ofte Washington krænker international ret og almene menneskerettigheder.

Dette er åbenbart tilfældet, selv når norske statsråds gøren og laden med stor sandsynlighed bliver aflyttet, analyseret og registreret af ’vores nærmeste allierede’. Indtil videre har de åbne højrepartier været mere kritiske overfor USA end regeringen.  

Norge giver fredsprisen til en kinesisk systemkritiker, men gør intet som helst for at hjælpe en ung amerikaner som risikerer alt for at fortælle verden sandheden om den altomfattende spionage mod stater og enkeltpersoner som USA og Storbritannien i fællesskab sætter i scene – også mod egne allierede.

Ap/SV/Sp-regeringen har nu en enestående chance for at vise, at omsorgen for menneskerettighederne og respekten for staters og enkeltindividers ukrænkelighed ikke kun er ordskvalder. Stats-, justits- og udenrigsminister må straks på banen og dementere de kontante afvisninger på asylansøgninger som pligtskyldigt er afgivet af UDI og statssekretær Pål Lønseth.

Med grænse til Rusland har vi mulighed for at tage imod Snowden uden at USA tvinger andre stater til at lukke deres luftrum og grænseovergange, sådan som de har gjort overfor Frankrig og Portugal.

Efter snart 8 år er dette sidste chance for den rødgrønne regering til at modbevise, at den er andet end et rent ekspeditionskontor for Washington.

Oversat af Kommunistisk Politik fra

Gi varsleren Snowden asyl nå!
Kpml.no 4. juli 2013

Netavisen 7. juli 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater